26.03.2011. / 20:10

Autor: Nacional.hr

Facebook prosvjedi

Prosvjednici bi referendum za održavanje prijevremenih izbora

Podsjetimo, tijekom posljednjih prosvjeda na "prosvjedničkoj" ruti našli su se Veleposlanstvo Japana gdje su prosvjednici odali počast žrtvama razornog potresa i tsunamija koji je zahvatio tu zemlju 11. ožujka, ali su svratili i do Večernjeg lista gdje su dali podršku novinarima u štrajku

Foto: T. ČuveljakFoto: T. Čuveljak20:35 - Stotinjak najupornijih prosvjednika vraća se na Trg bana Jelačića gdje će i završiti prosvjednu šetnju.

20:20 - Broj prosvjednika u koloni osjetno se smanjuje. Samo najuporniji došetali su se do središnjice SDP-a na Iblerovom trgu, koju za razliku od HDZ-ove, ne čuva interventna policija. U biti, ako ne računamo policajce u civilu koji cijelo vrijeme prosvjeda prate prosvjednike, kod SDP-a nema niti jednog policajca. Prosvjednici izvikuju "Nećemo ni vas".

20:00 - Prosvjednici su "svratili" do Gradskog ogranka HDZ-a u Gundulićevoj ulici no nisu se dugo tamo zadržavali. Nastavili su dalje po Teslinoj ulici prema Zrinjevcu.

19:40 - Broj prosvjednika dosegao je svoj vrhunac. Trenutno je tako u prosvjednoj koloni koja se kreće prema Draškovićevoj ulici oko 2000 ljudi.

HDZ-u i Vladi poručili su da će organizirati referendum za prijevremene izbore. "Past ćete prije ljeta", vikali su ispred središnjice.

Trenutno prosvjednici dogovaraju "noćni posjet" jednom od ministara.

Foto: T. ČuveljakFoto: T. ČuveljakNaravno, u svojoj šetnji Zelenim valom nisu zaboravili ni Veleposlanstvo Japana pred kojim su održali minutu šutnje.

19:10 - Polako kreću negodovanja u prosvjednoj koloni koja se uputila prema središnjici HDZ-a. Naime, manja grupica koja na megafonu izgovara različite parole sve više živcira okupljene. Prosvjednici komentiraju kako izgovaraju parole koje nemaju veze s ciljem prosvjeda.

Pred HDZ-om je interventa policija. Prosvjednici su održali minutu šutnje "za sve žrtve HDZ-a".

19:00 - Prosvjednici su napustili Mesničku ulicu i spustili se na Trg bana Jelačića. Među prosvjednicima je dosta mladih, najvjerojatnije studenata koji nose transparent "Jedan svijet - jedna borba".

18:40 - Nešto manje od tisuću prosvjednika Mesničkom se uspelo do Markovog trga gdje su ih dočekali interventni policajci. Prosvjednici skandiraju "Hoćemo izbore", "Tko pada - Vlada", a policiji poručuju "Čuvate mafiju".

18:30 - Okupilo se oko 300 prosvjednika koji dogovaraju smjer kretanja. Kreću prema Ilici noseći transparente "Rad bez plaće - gore od ropstva". Cilj im je doći do Markova trga, no ovoga puta ne iz smjera Radićeve, već preko Mesničke ulice.

18:00 - Prosvjednici se okupljaju na Cvjetnom trgu oboružani različitim transparentima. Na jednom stoji "Vratite pare koje ste ukrali", na drugom "Jadranka, imaš ime k'o more. Jadranka srušila si snove moje".

Foto: T. ČuveljakFoto: T. ČuveljakU Zagrebu je organiziran još jedan u nizu prosvjeda za rušenje Vlade. Kao i svaki put do sad, prosvjednici se okupljaju na Cvjetnom trgu otkud će krenuti u prosvjednu šetnju Zagrebom.

Podsjetimo, tijekom posljednjih prosvjeda na "prosvjedničkoj" ruti našli su se Veleposlanstvo Japana gdje su prosvjednici odali počast žrtvama razornog potresa i tsunamija koji je zahvatio tu zemlju 11. ožujka, ali su svratili i do Večernjeg lista gdje su dali podršku novinarima u štrajku.

Tijekom dana prosvjedne povorke su održane diljem zemlje. Od Đakova, Karlovca, Zadra, Virovitice, Rijeke, LUdbrega, Sibenika, Labina Županje, Siska, pa do Pule i Splita. Poruka je ista - prosvjednici žele prijevremene izbore.

Vezane vijesti

Novi performans: Prosvjednici "poslali Vladu u zrak"

Novi performans: Prosvjednici "poslali Vladu u zrak"

Još jedan u nizu Facebook prosvjeda započeo je u 18 sati na glavnom zagrebačkom trgu. Za razliku od prethodnih, prosvjednici su najavili kako neće… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 26.03.11. 18:20

Znanje je moć - pročitaje za što se treba boriti na prosvjedima: ZA UKIDANJE EKONOMSKOG ROPSTVA sites.google.com/site/financijskisustav/ekonomsko-ropstvo


registracija
23/8/09

xaron, 26.03.11. 20:46

19:40 - Broj prosvjednika dosegao je svoj vrhunac. Trenutno je tako u prosvjednoj koloni koja se kreće prema Draškovićevoj ulici oko 2000 ljudi...............
Pa u Londonu je prosvjedovalo 300 000 ljudi sa malim sansama da nesto postignu, a sto ce to postici ova saka jada. Moraju se i prosvjednici
navici na demokraciju , izabrao si vladu ( u Londonu
ili Zagrebu ) pa sad trpi do slijedecih izbora.


registracija
9/8/09

vinko12, 26.03.11. 22:31

prosvjeduje mala grupa kretena, neradnika i profesionalnih izazivaca nereda. Kako ih nije samo stid koliko ih malo ima (kao i njihove idole jasifovica i mesica)


registracija
12/12/10

Klarens, 27.03.11. 01:41

FIGA V ZHEPU !!!
Stoko sitnozuba
Ak mi ne zajdemo na cestu
Nasha djeca che tu zavrshit !!!!


registracija
26/2/11

markirani, 27.03.11. 04:37

@ vinko12 A ti se našao direktno prozvan, pa tako uzvraćaš. Sigurno spadaš u neki kriminalno-korupcionaški HDZ-ov o(grana)k... sa podebljim policijskim dosijeom.


registracija
12/12/10

Klarens, 27.03.11. 05:45

Da li itko zna shto treba uraditi da bi se
LEGALNO zabranio politichki rad
CJELOKUPNOM SVINJCU ????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika