Objavljeno u Nacionalu br. 803, 2011-04-05

Autor: Hrvoje Šimičević

Novinarka dobila otkaz zbog kritiziranja Ivana Čehoka na Facebooku?

Čehok je, tvrdi novinarka koja se zadnjih 18 godina bavi ovim poslom, izravno zaprijetio da bi Grad Varaždin zbog njezinog privatnog stava mogao suspendirati ugovor koji ima s radijom

Vesna Tomičić, varaždinska novinarka i samohrana majka, ostala je prošli tjedan bez posla na lokalnom Radiju Aktiv, a razlog zbog kojeg joj je rukovodstvo tog radija odbilo produžiti honorarni ugovor leži u činjenici da je na svom privatnom Facebook profilu - kritizirala gradonačelnika Ivana Čehoka. Štoviše, Čehok je, tvrdi novinarka koja se zadnjih 18 godina bavi ovim poslom, izravno zaprijetio da bi Grad Varaždin zbog njezinog privatnog stava mogao suspendirati ugovor koji ima s radijom.

"U četvrtak mi je direktorica Milena Maček rekla kako ju je nazvao Siniša Kalajdžija, glasnogovornik NK Varaždin i bivši urednik Radija Aktiv, koji je rekao da se Čehok raspitivao za mene, jer da 'navodno pišem protiv njega'", ispričala nam je Vesna Tomičić, nakon čega je njezin urednik odmah nazvao Čehoka da vidi u čemu je problem. "Čehok mu je rekao da se ne radi o mojem pisanju u vijestima, ali da ne mogu biti objektivna kad pišem te vijesti, zbog toga što na Facebooku pišem protiv njega. I još je rekao da će raskinuti ugovor o oglašavanju koji Grad ima s našim radijom od 16 tisuća kuna godišnje te da sam bezobrazna i drska", prepričava novinarka koja, ako je to uopće bitno u ovoj priči, ističe da ne zna koje su to rečenice na Facebooku zasmetale Čehoku. No, priča oko otkaza dobila je svoj epilog tek nakon što je dečko Vesne Tomičić poslao mail gradonačelniku Čehoku, tražeći od njega da joj se ispriča.

"Želim Vam reći da je prilično opasno da Vi s pozicije gradonačelnika želite diskreditirati osobu koja se privatno ne slaže s Vašom politikom, dok joj u ovako teška vremena pokušavate oduzeti ustavno pravo - pravo na rad. Stoga, lijepo Vas molim da se ispričate Vesni Tomičić koja je nakon vašeg poziva na Radio Aktiv uznemirena i u strahu, te je doživjela šok. Ukoliko to ne učinite, vjerujte da će se o ovome pričati na nacionalnoj razini", stoji među ostalom u pismu varaždinskom gradonačelniku, koji je ovaj mail shvatio ozbiljno. Naime, ubrzo je uslijedio njegov odgovor:

"Poštovani gospodine, niti vas poznajem niti znam o čemu vi govorite. Nemam apsolutno nikakve veze s bilo kakvim radnim pravom zaposlenika bilo koje tvrtke. Vašu prijetnju proslijedio sam policiji", odgovorio mu je gradonačelnik Čehok. Isti dan Vesnu Tomičić je nazvala direktorica radija i pitala zašto je dečku dopustila da piše gradonačelniku, rekavši kako ju je Čehok zbog toga opet zvao. "I, još mi je rekla, budući da mi ugovor istječe s 31. ožujka, da mi ga neće niti produžiti te da sutradan više ne dolazim na posao", ogorčeno prepričava ova novinarka.

Vezane vijesti

Odluka o optužnici protiv Čehoka u svibnju

Odluka o optužnici protiv Čehoka u svibnju

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda nastavit će početkom svibnja razmatrati optužnicu protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 05.04.11. 02:03

Joj kako zestoko ubija ova demokracija...


registracija
16/8/06

tectonic, 05.04.11. 04:24

Ovaj Čehok je potpuni bezveznjak, a predstavlja se kao da je nekakav filozof. Jest kako da ne..


registracija
1/1/70

, 05.04.11. 06:38

Novinarka dobila otkaz zbog kritiziranja Ivana Čehoka na Facebooku?
______________________________
Katastrofa. I kažemo da živimo u demokratskoj HR?Ovaj sistem je gore za obične ljude stotinu puta od Titinog.Užas!!!!!!!!!!!


registracija
1/12/10

kibidabi, 05.04.11. 06:40

Kako nitko ovu lopovsku i kriminogenu spodobu neobrije? Liči mi načetnika i talibana.A ovo oko novinarke pokazuje njegovu demokratičnost......Hrvatska je zemlja mafijaša.


registracija
1/1/70

, 05.04.11. 06:41

Kad će ovaj kriminalac završiti u zatvoru? Novinarki potpora a kritika DIKTATORU Čehoku.


registracija
1/12/10

tavan, 05.04.11. 06:43

Nezamislivo je da u uljuđenim i demokratskim državama novinar biva kažnjen što izgovori ili napisa ISTINU,a da KRIMINALAC i dalje uživa sve blagodeti ovog svijeta .I to pokazuje da je Hrvatska mafijaška država.


registracija
1/1/70

, 05.04.11. 06:46

Novinarka dobila otkaz zbog kritiziranja Ivana Čehoka na Facebooku?


______________________________________
Novinari stop!!!! Jer će te biti proganjani kao zvijeru ukoliko budete razotkrivali zločine mnogih političara u državi.Hrvatska je država kriminalaca a ne poštenog svijeta. Strašno !


registracija
1/1/70

, 05.04.11. 07:03

Kaznite novinare koji istražuju kriminal....kaznite poštene ljude kojih je u Hrvatskoj 95 % ..kaznite sve oni koji upiru prstom u zločince...a nagradite ovakve bradonje kakav je ovaj mafijaš.Imaju Hrvatsku.


registracija
17/12/10

zmaj, 05.04.11. 09:18

Koji je ovaj Čehok nitkov da to nije istina, glumata Isusa s ovom bradom i kosom, a najveći je kriminalac u Varaždinu! To treba povješat sve!


registracija
12/12/10

112131, 05.04.11. 09:33

Čehok svojim izgledom najviše govori o sebi


registracija
11/1/10

fluid, 05.04.11. 10:35

Liberalno nemam riječi.Šta o ovome uopće išta komentirati osim da HND treba dati i zauzeti javan i oštar stav(što od Duke uopće ne očekujem jer je i sam aparatčik).Sljedeći potez treba biti tužba za ugrožavanje ljudskih prava i duševne boli.Katastrofa,Čehok.Katastrofa.Pao si na ispitu kao zrela kruška.Nisi ti ni liberal ni demokrat.Ti si obični despot.I antropološki i karakterno.Da sam joj ja dečko,budi siguran da slučaj nebi samo tako završio.


registracija
11/1/10

fluid, 05.04.11. 11:02

Poruka dečku nesretne novinarke;Budeš li išta poduzimao protiv ovoga lika,vodi jako računa o osobnoj sigurnosti.Čehok je miljenik HDZ-a i politički silnik komunističkih nazora i ideologije.Što je pokazao najzornije,ovim svojim potezom.Imaj debele alibije kako ti ništa nebi mogli dokazati.Samljeti će te ova fašistička mašinerija i uništiti vam život zauvijek.Želim vam obojma svako dobro i budite mudri u sljedećim potezima za svoja prava.O suprotnoj strani,mogu samo dati još jedan komentar-gamad nemoralna.


registracija
25/1/11

topnik, 05.04.11. 11:04

klosarcina


registracija
18/7/07

jacki, 05.04.11. 13:30

e djeco, djeco al ste naivni. ma ne dira se u mocnike i bahate sve dok su na poziciji. pa ovi su potpuno izgubili vezu sa realnoscu. melju sve pred sobom, a tko im se suprotstavi zapecatio je karijeru. Komunisti su bili mala djeca. Tada smo imali samo KP a sad HDZ SDP HNS HSP HLS.... isvi su isti. Samo da im se dokopati vlasti i pozicije radi sopstvenih interesa. A lazovi da ne mogu biti veci. jedno u medijima a drugo u praksi.


registracija
18/7/07

jacki, 05.04.11. 13:37

i da remzimiram.: F U J !!!!!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 05.04.11. 20:41

Obzirom na Čehokovu dugogoodišnju kumovsku i prijateljsku povezanost s direktorom Parkova Miljenkom Ptičekom
- koji je v reštu osumnjičen da je pokrao stotinjak milijuna kuna -
zaista je nevjerojatna činjenica da je Čehok još na slobodi iako se debelo omastio pomažući Ptičeku.
Na slobodi ga drži jedino činjenica da diže ruku u Saboru za HDZ!


registracija
25/1/11

štazijaš, 06.04.11. 13:47

govno


registracija
29/12/09

natasasi, 09.04.11. 21:14

Sram me u kojoj bijednoj i jadnoj državi živim, stvarno ću se deklarirati ko eskim u popisu stanovnika


registracija
23/8/09

xaron, 09.04.11. 21:19

Evo svi se cude zbog otkaza lokalnoj novinarki i
prizivaju nekakva "demokratska" prava o slobodi medija. Svi ti jednostavno zive u svijetu iluzija. Da nije tako, znali bi za sjucaj Rick Sancheza sa CNN-a, koji je OTPUSTEN 24 casa nakon nekih privatnih komentara o vlasnicima kompanije. Vrijeme vam je da se probudite, u cijelom svijetu vladaju gazde, a ne neki principi, bili oni demokratski ili neki drugi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika