07.04.2011. / 14:28

Autor: Nacional.hr

Prizori nasilja

Interventna policija "štitila" Cvjetni, zaštitari fizički nasrnuli na prosvjednicu

Oni kupci koji su ušli u trgovački centar nisu mogli van, a oni koji su bili na trgu nisu mogli ući u centar. Policija je rekla da će takvo stanje biti dok se prosvjed ne završi

Autor:
Robert Anić/PIXSELLAutor: Robert Anić/PIXSELL

Cvjetni trg u Zagrebu bio je poprište okršaja aktivista Prava na grad i Zelene akcije s građanima koji su čekali službeno otvorenje trgovačkog centra "Cvjetni". I dok su interventni policajci pokušali uvesti red i odvojiti aktiviste i građane, aktivisti su centar zasuli jajima.

U jednom trenutku došlo je i do fizičkog sukoba, u kojem su glavnu riječ vodili zaštitari Sokol Marića. Jedan od njih, naime, udario je jednu od prosvjednica, koja je odbila predati transparente što su ih nekolicina prosvjednika uspjeli 'prošvercati' u sam centar.

Pogledajte fotogaleriju

13:00 - Policija je zbog napada na zaštitare privela četvero prosvjednika, među kojima je navodno i Ivan Pernar.

Autor:
Robert Anić/PIXSELLAutor: Robert Anić/PIXSELL

12:50 - Situacija se nakon nekoliko napetih minuta ipak smirila i interventna policija se polako povlači. Dio policajaca i dalje štiti dućane sa skupim satovima.

Policija je nekoliko prosvjednika odvela u sporedni hodnik na "informativni razgovor", a pristup hodniku čuva interventna policija. Čini se kako će prosvjednici biti privedeni.

Foto: K. PeršunFoto: K. PeršunInterventna policija odblokirala je ulaz u Cvjetni.

12:45 - U Centar je ušla i interventna policija sa štitovima koja je blokirala daljnje napredovanje prosvjednika koje predvodi Ivan Pernar. Situacija je dosta komična jer interventni policajci stoje uza zid s liftovima, ispred njih stoje pripadnici osiguranja, a s druge strane stoje prosvjednici, posjetitelji centra i novinari.

Interventna policija štitovima nagurava prosvjednike i blokira im kretanje po centru. U sveopćem naguravanju, Teodor Celakoski iz Prava na grad pokušava smiriti situaciju i poziva prosvjednike na odlazak iz centra.

Autor:
Robert Anić/PIXSELLAutor: Robert Anić/PIXSELL

Situacija je u jednom trenutku bila poprilično napeta jer je došlo do naguravanja i verbalnog okršaja između pripadnika interventne policije i prosvjednika.

12:30 - Dio aktivista i prosvjednika ušao je u "Cvjetni" i razvio transparent "Hrvatska=shopping centar s 200 tisuća otpuštenih tekstilaca" na što su došli pripadnici osiguranja koji su stfrgnuli tranparent i zgužvali ga. Potom je krenula rasprava između osiguranja i prosvjednika, u koju se potom umiješao i jedan pripadnik policije koji je prosvjednici pokušao uzeti transparent.

Prosvjednici su u centar ušli kako bi dokazali da Tomo Horvatinčić nije ispunio obećanje da će napraviti prolaz do Gundulićeve ulice.

Autor:
Robert Anić/PIXSELLAutor: Robert Anić/PIXSELL

Cvjetni trg u Zagrebu bio je poprište okršaja aktivista Prava na grad i Zelene akcije s građanima koji su čekali službeno otvorenje trgovačkog centra "Cvjetni". I dok su interventni policajci pokušali uvesti red i odvojiti aktiviste i građane, aktivisti su centar zasuli jajima.

Da su se aktivisti dobro pripremili za otvaranje "Cvjetnog" pokazuje i činjenica da su nekoliko minuta nakon 11 sati, kada je službeno otvoren centar, preko zgrade do razvukli su tranparent "Totalna prevara".

Zbog svekolikog kaosa koji je zavladao na Cvjetnom trgu, policija je u jednom trenutku sve blokirala. Oni kupci koji su ušli u trgovački centar nisu mogli van, a oni koji su bili na trgu nisu mogli ući u centar. Policija je rekla da će takvo stanje biti dok se prosvjed ne završi.

Prosvjednici su pokušali ući u Hoto Centar, i to kao građani, zbog čega se dogovaraju da spuste transparente. Međutim, za sada ih spriječavaju specijalci, koji sada čuvaju ulaz u Horvatinčićevo zdanje. Prosvjednici su prvo vikali "Idemo u shopping", a sada je na redu "Čuvate mafiju".

Aktivisti, koji su svoj prosvjed započeli još jučer blokadom prilaza podzemnoj garaži u vrijeme VIP otvorenja, ističu kako svojim prosvjedom žele upozoriti na potrebu za ugrađivanjem u izmjene GUP-a odluku Skupštine Grada o zabrani izgradnje podzemnih garaža i pristupnih rampi u središtu Zagreba.

Vezane vijesti

Vlada manipulira procedurom i radi farsu od Plomina

Vlada manipulira procedurom i radi farsu od Plomina

Zelena akcija u reakciji na pozitivno mišljenje Savjetodavnog stručnog povjerenstva u postupku procjene utjecaja na okoliš termoelektrane "Plomin C"… Više

Komentari

registracija
27/12/06

Skipp, 07.04.11. 14:05

Nisam u Zagrebu ali da jesam i ja bi bio na Cvjetnom. Neka, neka se vidi da horvatinčići i bandići baš i ne mogu - bar neko vrijeme - kokodakati nad svojim "djelom" a jedino što mi je žao je što prosvjednici nisu zasuli jajima i one tzv. "kupce".....to bi bila najbolja poruka. A tko god je ušao tamo u kupovinu je izdajica.


registracija
11/1/10

fluid, 07.04.11. 17:11

Vidjeh na jednom transparentu piše ;"Bandiću prodao si Zagreb".Zagreb su prodali svi oni koji su glasovali za Bandića.Ili oni koji nisu izašli na izbore pa su pobjedili "bandićevci"(čitaj bosanci).Bandić jedino može biti čoban u kosoričinoj vladi,i ništa više.Ali eto,igrom hrvatskih putošestija postade on gradonačelnik Zagreba.I pravo nam budi.Kao i sa HDZ-om i SDP-om.Pravo nam budi.Plaćamo školu demokracije debelo.


registracija
31/5/09

tvrtko3, 07.04.11. 17:23

Skipp i Fluid, niste vi jadni krivi, kriva je priroda. Stotinjak(100) budala nije Zagreb i dok im budu gurali mikrofon pod nos, maltretirati će nas svojim perfomansama.


registracija
18/7/07

jacki, 07.04.11. 17:37

Eeee, kasno je za prosvjede. Toliko su nas ogulili da nas sada mogu kupiti za jedan croissant, pa je stoga vise onih koji su bili u redu za besplatni komadic lisnatoga tjesta. Zastitari mora da su dobiliuz to jos po jedan red bull kad su tako dobro izvrsavali zapovjedi. Tvrtko 3 je li bio dobar croissant? Koliko si puta bio u redu?


registracija
31/5/09

tvrtko3, 07.04.11. 17:40

Jacko ti si zavidna budala koga tuđi uspjeh deprimira


registracija
16/6/09

Trenk, 07.04.11. 19:08

Po Tvrtku, uspjeh je pokrasti i devastirati. Dok su ginuli nasi mladici po bojisnicama Hrvatske-Horvatincic je krao, a onda ono sto je evoluiralo iz stoljetne arhitekture, unistio sa primitivcima tipa Bandica , da oplodi taj pokradeni i krvavi novac. Sve dok to gradjanima Hrvatske bude uspjeh "blago nama" !


registracija
7/1/11

djani, 08.04.11. 07:34

ČIJI SU ZAŠTITARI ????
ZNA SE.............heheheheeeee lopovi ubojice manijaci i PEDERI dokazano da vode Državu na žalost,a i uspješno pljačkaju


registracija
18/7/07

jacki, 08.04.11. 08:36

tvrtko 3
jesam li budala to mogu prosuditi ono koji me poznaju. Ti ne. Zavidan na zalost nisam, nego sam bijesan. Naravno da sam deprimiran , ali ne zbog tudjeg uspjeha, nego zbog tudje pohlepe, bahatosti i pljacke, koju im omogucuju pametni poput tebe.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika