08.04.2011. / 14:01

Autor: Milan Pavlinović

The Godfathersi u klubu Boogaloo

Nastupit će u subotu, 9. travnja, u zagrebačkom klubu Boogaloo, a dolaze nakon što su završili američku turneju

Nakon odličnog nastupa na Rokaj Festu 2008., britanski punk-rock bend The Godfathers ponovo dolaze u Hrvatsku. Nastupit će u subotu, 9. travnja, u zagrebačkom klubu Boogaloo, a dolaze nakon što su završili američku turneju.

The Godfathers su nastali 1985. kada su braća Peter i Chris Coyne, pjevač i basist grupe The Sid Presley Experience, osnovali novi bend. Grupi se pridružio bubnjar George Mazur i gitaristi Mike Gibson i Kris Dollimor koji će spojem rock'n'rolla i punk rocka vrlo brzo skrenuti pozornost medija i publike.

Nakon nekoliko singlova, 1987. za izdavačku kuću Epic Records objavili su prvi album "Hit By Hit" i krenuli su na veliku turneju po Europi i Sjevernoj Americi. Godinu kasnije snimili su album "Birth, School, Work, Death", svoju najkomercijalniju, a po mnogima i najbolju ploču.

„Kada smo započinjali kao band, samo su The Ramones i The Cramps svirali rock'n'roll glazbu. A oni su bili Amerikanci. Nije bilo niti jednog britanskog r'n'r banda. I bili smo ponosni nazvati sebe r'n'r bandom. I danas smo ponosni što se možemo zvati r'n'r bendom. Zato što rock'n'roll glazba obuhvaća sve: blues, country, punk, rock'n'roll, psihodeliju. Mi jednostavno sviramo ono što volimo", rekao je pjevač Peter Coyne.

The Godfathers su se razišli 2001. a ponovo okupili 2008. godine i u originalnoj postavi održali povratničku turneju s obje strane Atlantika. Bend je tijekom prošle godine serijom koncerata obilježio 25-godišnjicu rada, povodom koje su u legendarnom londonskom Klubu 100 snimili koncert "Shot Live At The 100 Club".

Vezane vijesti

Amon Amarth 16. studenog u Boogalou

Amon Amarth 16. studenog u Boogalou

U sklopu europske turneje u kojoj će posjetiti preko 30 gradova, švedska viking metal atrakcija Amon Amarth posjetiti će 16. studenog i zagrebački… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika