06.05.2011. / 14:08

Autor: Hina

Kačan: Neki čekali zadnji dan za dopunu imovinskih kartica

S obzirom da danas istječe zakonski rok za dostavu dopune imovinskih kartica, predsjednik Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Mate Kačan potvrdio je da je najveći dio državnih dužnosnika potrebne podatke već dostavio, ali i da neki saborski zastupnici još uvijek dostavljaju dio dokumentacije vezane uz imovinske kartice.

Mate Kačan (Foto: Patrik Macek/Večernji list/PIXSELL)Mate Kačan (Foto: Patrik Macek/Večernji list/PIXSELL)S obzirom da danas istječe zakonski rok za dostavu dopune imovinskih kartica, predsjednik Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Mate Kačan potvrdio je da je najveći dio državnih dužnosnika potrebne podatke već dostavio, ali i da neki saborski zastupnici još uvijek dostavljaju dio dokumentacije vezane uz imovinske kartice.

U Povjerenstvu je danas pojačana aktivnost jer je dio zastupnika čekao zadnji dan za dostavu potrebnih podataka, rekao je Kačan novinarima u Saboru, upitan vlada li danas "opsadno stanje" u Povjerenstvu, s obzirom na istjecanje roka za dopunu imovinskih kartica.

Istaknuo je kako su predsjednica vlade i ministri, kao i predsjednik Republike i dužnosnici u njegovu uredu, tu svoju obvezu još ranije ispunili.

Danas istječe rok od 30 dana od stupanja na snagu novoga Zakona o sprječavanju sukoba interesa u kojemu su dužnosnici bili dužni dopuniti svoje imovinske kartice s podacima o OIB-u te dostaviti potpisanu izjavu kojom ovlašćuju povjerenstvo za provjeru svojih bankovnih računa.

U slučaju da netko od dužnosnika ne preda svu potrebnu dokumentaciju u predviđenom roku, Povjerenstvo će mu, po novom zakonu, moći izreći sankcije, ističe Kačan.

Predviđene sankcije, pojasnio je, kreću su od novčane opomene, maksimalno do 50 tisuća kuna, do poziva na ostavku.

Kačan ističe da to više neće biti u nadležnosti toga povjerenstva, koje je na odlasku, već novoga koje bi, po zakonu, trebalo biti izabrano do 10. lipnja ove godine.

Vezane vijesti

Bogatstvo političke elite na jednom mjestu

Bogatstvo političke elite na jednom mjestu

Ministri u vladi na čelu s predsjednikom vlade te 98 posto saborskih zastupnika podnijelo je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, do isteka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika