11.05.2011. / 10:50

Autor: Totalsport

Premiership: Manchester City osigurao Ligu prvaka

Savršenu sezonu bogati klub arapskih vlasnika može potvrditi u subotu pobjedom u finalu FA Cupa

Luka Modrić Luka Modrić Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su Tottenham na svom stadionu 1-0 u zaostalom dvoboju 33. premierligaškog kola. Potvrdili su time četvrto mjesto, koje ih kvalificira za kvalifikacije Lige prvaka.

Peter Crouch gurnuo je loptu u vlastitu mrežu u 30. minuti utakmice nakon prodora Jamesa Milnera po desnoj strani i oštroga prizemnog ubacivanja na prvu vratnicu. Centarfor gostiju ostao je u svom kaznenom prostoru nakon prekida igre.

Sudbina je tako htjela da Tottenham iz utrke za četvrtim mjestom izbaci isti igrač koji mu je to zadovoljstvo donio prošle sezone, na istome Gradskom stadionu u Manchesteru, zabivši u ključnoj utakmici za četvrto mjesto jedini pogodak na utakmici za 1-0 pobjedu gostiju.

Dva kola prije kraja Premierlige mančesterska je momčad ostala nedostižnih sedam bodova pred Liverpoolom, te devet pred Tottenhamom. Može još napasti treće mjesto Arsenala koji joj bježi dva boda.

U Ligi odnosno Kupu prvaka City će tako zaigrati prvi put nakon 43 godine. Savršenu sezonu bogati klub arapskih vlasnika može potvrditi u subotu pobjedom u finalu FA Cupa. Svom su suparniku, Stoke Cityju, igrači Roberta Mancinija svakako osigurali nastup u Europa ligi iduće godine, bez obzira na ishod utakmice na Wembleyju.

Od hrvatskih nogometaša Vedran Ćorluka i Luka Modrić odradili su svih 90 minuta u redovima poraženih. Modrić je u 27. minuti zamalo promašio stopostitnu priliku nakon sjajnog prodora i povratne lopte Aarona Lennona.

Svih 90 minuta u redovima pobijeđenih odradio je Edin Džeko. Idealnu je priliku propustio u 9. minuti nakon krasne akcije s Davidom Silvom. Cudicini mu je sjajno obranio udarac, kao i pri još nekoliko stopostotnih prilika domaćina.

Premiership, zaostala utakmica 33. kola, odigrano 36 kola:

Manchester City - Tottenham 1-0 (Crouch 30-ag)

Redoslijed: 1. Manchester United 76, 2. Chelsea 70, 3. Arsenal 67, 4. Manchester City 65, 5. Liverpool 58, 6. Tottenham 56...

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika