24.05.2011. / 16:10

Autor: Nacional.hr

Reakcija gradonačelnika Trogira: 'Plaćanje članarine je unutarnja stvar SDP-a i mene'

Premda je u tekstu prenesen sadržaj dokumenta u kojem članovi Riljine stranke žestoko kritiziraju njegovo vođenje grada, on u svom reagiranju ističe kako tekst "ostavlja dojam političkog pamfleta", a činjenicu da je Nacional objavio priču objašnjava "predstojećim parlamentarnim izborima"

Damir RiljeDamir RiljeGradonačelnik Trogira Damir Rilje reagirao je na tekst objavljen u posljednjem broju Nacionala pod naslovom "Gradonačelniku Trogira prijete izbacivanjem iz SDP-a: Ne plaća članarinu, a i gori je od HDZ-a i Brkana", u kojem su članovi te stranke zatražili brisanje Rilje iz članske evidencije jer članarinu nije platio zadnje dvije godine.

Premda je u tekstu prenesen sadržaj dokumenta u kojem članovi Riljine stranke žestoko kritiziraju njegovo vođenje grada, on u svom reagiranju ističe kako tekst "ostavlja dojam političkog pamfleta", a činjenicu da je Nacional objavio priču objašnjava "predstojećim parlamentarnim izborima".

"Plaćanje članarine u SDP-u mene kao člana SDP-a i moje stranke SDP-a je unutarnja stvar stranke SDP-a. SDP je moja stranka i ja sam član Socijaldemokratske partije i opredijeljeni borac za socijalnu pravdu i demokraciju", stoji u reagiranju.

Na optužbe lokalnih članova SDP-a o dugovima u gradu, Rilje piše kako su ih naslijedili, ali i kako ih vraćaju.

"Upravo zbog trošenja i pranja novca dijelom i kroz športske klubove danas ispaštaju igrači i klubovi jer po zakonu i ne možemo financirati ništa drugo nego amaterizam i sport djece i učenika. Holding kao komunalna tvrtka na području grada obavlja upravo komunalne poslove koje su ranije bili oduzeti gradu i gradskoj komunalnoj tvrtki. Uza sve naslijeđene probleme održala se funkcionalnost i zaposlenost. Svi ostali navodi o strukturi vlasti su neutemeljeni, neargumentirani i neistiniti, pa ih kao takve i odbacujem. Uostalom mnoge su revizije izvršile pregled u ovom vremenu od kada „uživamo u vraćanju dugova". Nadam se samo da će državna tijela pokazati da pravda nije od jučer nego „od uvijek" pa ako je i spora", navodi Rilje.

Na kraju, sarkastično komentira kako je očito "kampanja počela, pa ako već ne može drugačije idemo ovako...".

Vezane vijesti

Gradonačelniku Trogira prijete izbacivanjem iz SDP-a: Ne plaća članarinu, a i...

Gradonačelniku Trogira prijete izbacivanjem iz SDP-a: Ne plaća članarinu, a i gori je od HDZ-a i Brkana

Gradonačelnik Trogira i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Damir Rilje mogao bi uskoro ostati bez stranačke iskaznice, a razlog tomu je činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika