29.05.2011. / 20:22

Autor: Martina Čizmić

ZANS: Zagreb Thunder osigurao finale Slovenskog prvenstva

Thunderima do kraja prvenstva preostaje još uzvratna utamica protiv Ljubljana Silwerhawksa, koji su trenutno vodeći na ljestvici

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZagreb Thunder je u finalu Slovenskog prvenstva u američkom nogometu. Zagrebački dečki još su jednom pokazali nadmoć nad slovenskom momčadi Maribor Generals/Werewolves. Posljednji put kada su se momčadi susrele, Zagrepčani su doslovce "ukrali" utakmicu posljednjim napadom. No, danas nije bilo tako.

U utakmicu su bolje krenuli Slovenci koji su svoj prvi napad pretvorili u pogodak i poveli rezultatom 7:0. Zagrepčanima nije trebalo dugo da odgovore. Već u sljedećem napadu Conrad Medows protrčao je kroz slovensku obranu i postigao pogodak, a za izjednačenje i 7:7 dodatni bod postigao je Marko Tošić. Tošić je svoju dobru igru nastavio i u sljedećem zagrebačkom napadu kada je postigao pogodak za vodstvo Thundera 14:7. Na 21:7 povisio je Hrvoje Rogić, nakon čega se Slovenci vraćaju u igru pogotkom za 21:14.

No, Zagrepčani nisu dopustili Mariborčanima da se previše približe. Još jedna dobra akcija i pogodak Medowsa za prednost 28:14. Potom je pogodak zabio Rogić za 34:14. Jedan od najljepših poteza na utakmici dolazi iz pera Conrada Medowsa koji je u trećoj četvrtini uhvatio loptu nakon ispucavanja Generalsa i pretrčao cijeli teren, 100 jardi, za pogodak i prednost Thundera od 41:14. Mariborčani se vraćaju u susret i s dva pogotka u dvije akcije smanjuju rezultat na 41:27.

Thunderi su potom postigli i pogodak za dva boda, tzv. safety, nakon što je Mario Brođanac presjekao loptu u napadu Mariborčana i odnio ju preko gol linije. Mariborčani se potom vraćaju u igru još jednim pogotkom za 43:33. Uz dobro odigranu akciju za dodatna 2 boda postavljaju svoj konačni rezultat na 43:35. Thunderi su potom postigli još dva pogotka, Tošić za 49:35 te Medows za konačnih 56:35.

Thunderima do kraja prvenstva preostaje još uzvratna utamica protiv Ljubljana Silwerhawksa, koji su trenutno vodeći na ljestvici. Iako su i Thunderi i Silwerhawksi osigurali finale, utakmica zasigurno neće biti lagana. Naime, u prvom susretu Silwerhawksi su pobijedili Thundere i Zagrepčani im tijekom cijelog prvenstva žele pokazati da nisu toliko lošiji od njih.

Sljedeća utakmica igra se već za tjedan dana u Zagrebu, a potom finale prvenstva 25. lipnja u Ljubljani.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika