01.06.2011. / 17:50

Autor: Nacional.hr

Rulja kamenovala i spalila 'majmuna koji govori' zbog vračanja

Stanovnik Tebogo Moswetsi priznao je za jedne južnoafričke novine da je ulovio majmuna na nagovor ostalih ljudi, koji su tvrdili da životinja može govoriti

VervetVervetU južnoafričkom naselju stanovnici su kamenovali i zapalili majmuna jer su bili uvjereni da je povezan s vračanjem, izvještava guardian.co.uk.

"Ubijte vješticu!", vikala je gomila dok majmun nije bio bačen u kantu, zaliven benzinom i zapaljen. Stanovnik Tebogo Moswetsi priznao je za jedne južnoafričke novine da je ulovio majmuna na nagovor ostalih ljudi, koji su tvrdili da životinja može govoriti. Pridružio se lovu i kamenovanju iz znatiželje, a nakon što je majmun zapaljen ljudi su ga nastavili kamenovati.

Riječ je o majmunu iz porodice kapucinera koji se glasa na specifičan način da bi upozorio ostale u grupi na opasnost.

Aktivistica u društvu za zaštitu životinja Community Led Animal Welfare (CLAW), Cora Bailey, na poziv svjedoka ubrzo je došla na mjesto događaja, no bilo je prekasno. Izjavila je kako je u gomili bilo mnogo male djece, od kojih su neka bila ozbiljno traumatizirana. Cora Bailey naglašava kako se s ovakvim situacijama često susreće, uglavnom uspijeva smiriti stanovnike naselja. Kaže kako je riječ o 'strašnom praznovjerju', koje ne može prihvatiti činjenicu da majmuni mogu napustiti svoja prirodna obitavališta u potrazi za hranom.

Vezane vijesti

Ecclestone cilja na povratak VN Južne Afrike i Meksika

Ecclestone cilja na povratak VN Južne Afrike i Meksika

Bernie Ecclestone otkrio je da su Južna Afrika i Meksiko sljedeći na njegovoj listi želja budućih odredišta Formule 1. Ove godine ćemo vidjeti debi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika