03.06.2011. / 07:21

Autor: Hina

Okrugli stol VNŠ o završetku pristupnih pregovora Hrvatske i EU

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković sudjelovao je u četvrtak u Informacijskom centru Europske unije u Zagrebu, na okruglom stolu Hrvatska i EU – završetak pregovora, održanom u okviru svečanosti povodom završetka akademske godine Visoke novinarske škole, priopćeno je iz ministarstva.

Andrej Plenković (Marko Lukunić/PIXSELL)Andrej Plenković (Marko Lukunić/PIXSELL)Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković sudjelovao je u četvrtak u Informacijskom centru Europske unije u Zagrebu, na okruglom stolu Hrvatska i EU – završetak pregovora, održanom u okviru svečanosti povodom završetka akademske godine Visoke novinarske škole, priopćeno je iz ministarstva.

Na svečanosti su bili i šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren, mađarski veleposlanik Gabor Ivan te dekan Visoke novinarske škole Mate Granić. Državni tajnik Plenković čestitao je polaznicima na završetku akademske godine i naglasio doprinos Visoke novinarske škole razvoju novinarstva u Hrvatskoj, kroz stvaranje i obrazovanje novih generacija medijskih djelatnika.

Govorio je o zaključnoj fazi pregovora Hrvatske i Europske unije, kao i o pozitivnim učincima koje provedene reforme imaju na hrvatsko društvo. Istaknuo je cilj potpisivanja Ugovora o pristupanju do kraja godine te je naglasio da promijenjena metodologija pregovora omogućuje Hrvatskoj da potpuno spremna postane nova članica Unije.

Izvijestio je i o dosadašnjim i planiranim aktivnostima Vlade u pogledu Komunikacijske strategije za informiranje hrvatske javnosti o Europskoj uniji i pripremama za članstvo, a u svjetlu referenduma, kaže se u MVPEI-jevu priopćenju.

Naglasio je i potrebu uključivanja što šireg kruga društvenih skupina u referendumsku kampanju, istaknuvši sinergijsku ulogu institucija Vlade, strukovnih udruga, znanstvenih institucija, nevladinih organizacija te medija u informiranju javnosti o svim aspektima članstva u Europskoj uniji. Vezano uz istraživanja javnog mnijenja o stavovima hrvatskih građana spram pristupanja u Europsku uniju, naglasio je postojanje kontinuirane i stabilne potpore hrvatskih birača ulasku u Uniju.

Vezane vijesti

Zajednički odbor: RH ispunila reforme, potrebno ih nastaviti

Zajednički odbor: RH ispunila reforme, potrebno ih nastaviti

Zajednički parlamentarni odbor EU-Hrvatska istaknuo je da je Hrvatska kroz gotovo šest godina pregovora provela impresivne reforme, ali je također… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika