04.06.2011. / 15:13

Autor: Martina Čizmić

ZANS: Generalna proba pred finale pripala Silverhawksima

U posljednjoj utakmici regularnog dijela prvenstva Ljubljana Silverhawks pobijedili su Zagreb Thunder rezultatom 38:19

Ljubljančani su jednostavno bili jačiLjubljančani su jednostavno bili jačiU posljednjem kolu Slovenskog prvenstva u američkom nogometu, momčad Zagreb Thundera ugostila je vodeću momčadi prvenstva, Ljubljana Silverhawkse. Podsjetimo, ove su se dvije momčadi susrele i na samom otvaranju prvenstva kada su Ljubljančani na domaćem terenu bili bolji 41:14. Također, ova utakmica bila je i svojevrsna generalna proba za finale prvenstva koje će se 25. lipnja održati u Slovenskoj Bistrici.

Ljubljančani su od početka krenuli bolje postigavši prvi pogodak već u prvom napadu. Iako su se Zagrepčani trudili parirati im, pokazalo se da je momčad Silverhawksa ipak bila puno jača. Nakon prve četvrtine tako je rezultat bio 21:0 za Slovence koji su u Zagreb došli bez svojih američkih pojačanja.

U drugoj četvrtini Zagrepčani su se oporavili, posložili redove i dobili ju rezultatom 13:10. No, ukupno gledano na poluvrijeme se otišlo s velikom prednošću Slovenaca od 31:13.

Ni nakon poluvremena situacija na terenu nije se puno promijenila. Vruće i sparno vrijeme usporilo je i jednu i drugu momčad pa je bilo nešto manje pogodaka nego u prvom dijelu. Na kraju je pobjeda pripala gostima iz Ljubljane koji su rezultatom 38:19 bili bolji od domaće ekipe.

Ljubljana Silverhawks tako su ostali jedina neporažena momčad u prvenstvu, dok su Zagrepčani sa dva poraza upravo od Silverhawksa prvenstvo završili na drugom mjestu.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika