06.06.2011. / 14:48

Autor: Hina

Sačić: Brammertzova odluka sramotna i duboko uvredljiva

Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić ocijenio je danas odluku glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza da ne proširi haašku optužnicu protiv Ratka Mladića i za zločine počinjene u Hrvatskoj, "sramotnom i duboko uvredljivom" te najavio kako će zbog toga prijaviti Brammertza Vijeću sigurnosti.

Željko SačićŽeljko SačićPredsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić ocijenio je danas odluku glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza da ne proširi haašku optužnicu protiv Ratka Mladića i za zločine počinjene u Hrvatskoj, "sramotnom i duboko uvredljivom" te najavio kako će zbog toga prijaviti Brammertza Vijeću sigurnosti.

Nazivajuću tu odluku "međunarodno-pravnim skandalom", Sačić je na konferenciji za novinare kazao kako ona "vrijeđa temeljna međunarodno-pravna načela među kojima i ono o nezastarijevanju ratnih zločina".

Brammertz vrijeđa statut Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, ali i osjećaje obitelji žrtava koji su stradali od Mladićevih zločina, poručio je.

Također ga, kako je kazao, čudi i "podanički i šutljiv stav o tom pitanju glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića kao i Vlade".

Naša politička elita posve je zakazala u zaštiti nacionalnih interesa, poručio je Sačić zapitavši se da li je to motivirano njihovom nespospobnošću ili podaništvom.

Suđenjem Ratku Mladiću samo za zločine u BiH doprinosi se, kako je rekao Sačić, "reviziji novije hrvatske povijesti i tezi da je Hrvatska ista kao i njeni agresori Srbija, Crna Gora i JNA".

Akcija za bolju Hrvatsku prijavit će Brammertza Vijeću sigurnosti zbog "grubog kršenja elementarnih međunarodnopravnih načela o progonu ratnih zločina", najavio je Sačić.

Vezane vijesti

Brammertz nezadovoljan istragom o mreži pomagača optuženicima

Brammertz nezadovoljan istragom o mreži pomagača optuženicima

Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz u utorak je u Beogradu ponovio kako je važno utvrđivanje činjenica o mreži pomagača u skrivanju… Više

Komentari

registracija
13/2/11

urednik, 06.06.11. 15:40

Ima taj dosta i svojih problema. Ili misli da će netko i za njega organizirati "Svi smo mi Sačić" mitinge? Bolje da šprica vinograd.


registracija
14/11/07

laufer, 06.06.11. 18:30

Jeftina samopropaganda.


registracija
7/1/11

djani, 06.06.11. 21:49

bolje da šprica vinograd kaže urednik,a tko te branio usranko.
jel po tebi bramerz reko dobro kad je reko da neće mladić da odgovara za Hrvatsku


registracija
28/4/10

Zvonko, 06.06.11. 22:39

Hvale vrijedan potez. Kamo sreće da i naša politička garnitura ima kičmu kao Sačić umjesto poltronskih izraslina. Čista suverenistička crta. Nitko te neće cijeniti ako ni sam sebe ne cijeniš.

Da su nas branili 90-ih današnji političari sada bi Srbi u pristupnim pregovorima za EU morali povlačiti svoje trupe iz Villacha, Graza i Trsta!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika