10.06.2011. / 13:05

Autor: Totalsport

VN Bahreina definitivno otkazana

Motorsport vijeće FIA-e prošli je petak odlučilo da će se utrka ipak održati, i to 30. listopada, ali takva je odluka dovela do žestokih prosvjeda javnosti i samih momčadi Formule 1 budući da iz Bahreina svakodnevno dolaze vijesti o kršenju ljudskih prava

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaOrganizatori utrke Formule 1 na stazi Sakhir, koja se kao uvodna u sezonu trebala voziti 13. ožujka, po drugi su put, sada definitivno, otkazali ovogodišnje natjecanje.

FOTA je prije tjedan dana premjestila utrku na 30. listopad, kao završno natjecanje u sezoni. Nakon serije negativnih reakcija koje je uslijedila, organizatori su priopćenjem u četvrtak definitivno otkazali utrku.

Sada se očekuje da to još potvrdi Međunarodna federacija autosportova (FIA).

Uvodna utrka u aktualnu sezonu povučena je iz kalendara Svjetskog prvenstva zbog političkih nemira i antivladinih prosvjeda u toj zemlji. Motorsport vijeće FIA-e prošli je petak odlučilo da će se utrka ipak održati, i to 30. listopada, ali takva je odluka dovela do žestokih prosvjeda javnosti i samih momčadi Formule 1 budući da iz Bahreina svakodnevno dolaze vijesti o kršenju ljudskih prava.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika