21.06.2011. / 11:01

Autor: Totalsport

Prijateljske: Argentina deklasirala Kužeovu Albaniju, Čile pobijedio Estoniju

Lionel Messi zabio je jedan gol pretkraj prvog dijela te asistirao za prvi Ezequielu Lavezziju u šestoj te treći Sergiju Agüeru u 75. minuti

Lionel Messi Lionel Messi Nogometaši Argentine u posljednjoj su provjeri uoči početka Copa Americe (1. srpnja) na buenosaireškom Monumentalu pobijedili Albaniju 4-0.

Lionel Messi zabio je jedan gol pretkraj prvog dijela te asistirao za prvi Ezequielu Lavezziju u šestoj te treći Sergiju Agüeru u 75. minuti. Odigrao je sjajnu utakmicu došavši do 17. pogotka u 57. nastupu za nacionalnu momčad.

Za 4-0 u 90. je minuti na asistenciju Agüera zabio još jedan napadač, povratnik Carlos Tevez.

Sastav Josipa Kužea, oslabljen izostankom nekolicine standardnih prvotimaca, bio je nedostajan suparnik koji niti jednom nije zapucao prema vratima Sergija Romera.

Za Albance su igrali Hajdukov prvotimac Ervin Bulku, kao i bivši igrač Lokomotive Emiljano Vila, te nekoć nesuđeni Dinamov napadač, omaleni Jahmir Hyka.

Argentinski je izbornik postavio momčad u prilično rezerviranu 4-3-3 formaciju, sa samo tri klasična ofenzivna igrača u Lionelu Messiju, koji je, kao i u Barceloni, zauzeo središnju poziciju, Ezequielu Lavezziju (desno) i Angelu di Mariji (lijevo).

Pitanje je koliko će na Copa Americi, koju Argentinci organiziraju, s veznim redom u kojem su Barcelonin Mascherano, Anderlechtov Biglia i Valencijin Banega, moći pritiskati suparnike.

Argentinski mediji također upozoravaju na vječnu rak-ranu argentinske momčadi, ofenzivno nedovoljno kvalitetnu igru bočnih braniča, koje su ovaj put igrali Javier Zanetti i Marcos Rojo. Prvospomenuti je na Monumentalu nastupio 140. put u argentinskom dresu, što je nacionalni rekord.

Za deset dana Argentina otvara kontinentalno prvenstvo Južne Amerike dvobojom protiv Bolivije u prvom kolu A-skupine. Utakmica se igra u La Plati.

Nogometaši Čilea u ponedjeljak su u svojoj provjeri uoči istog turnira u Santiago de Chileu pobijedili Estoniju također 4-0. Jedan je pogodak za domaće zabio razvikani Udineseov napadač Alexis Sanchez, meta europskog prvaka Barcelone.

Prijateljske nogometne utakmice:
Čile - Estonija 4-0 (Fernandez 21, Ponce 41, Suazo 45-11m, Sanchez 50)

Argentina - Albanija 4-0 (Lavezzi 6, Messi 43, Agüero 75, Tevez 90)

Vezane vijesti

Messi na korak od Ronaldovog rekorda

Messi na korak od Ronaldovog rekorda

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi na pragu je novog klupskog rekorda, onog po broju uzastopnih prvenstvenih utakmica u kojima se upisao među… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika