26.06.2011. / 15:50

Autor: Martina Čizmić

SloBowl II: Zagreb Thunder osvojio drugo mjesto u prvenstvu Slovenije

Za petak, 1. srpnja zakazan je "tryout", testiranje novih igrača. Iz kluba pozivaju sve zainteresirane, starije od 13 godina da dođu u 19 sati, na igralište NK Gavran na Laništu u Zagrebu i isprobaju američki nogomet.

Ekipa Zagreb Thunder osvojila je 2. mjesto na SloBowlu II koji se održao u Slovenskoj BistriciEkipa Zagreb Thunder osvojila je 2. mjesto na SloBowlu II koji se održao u Slovenskoj BistriciOdigravanjem utakmica SloBowla II i službeno je okončana sezona u američkom nogometu u Sloveniji. Na prostoru sportskog parka Slovenska Bistrica, odigrane su utakmice za 3. i 1. mjesto te podjeljena nagrada za najkorisnijeg igrača lige.

U utakmici za treće mjesto, Maribor Generals/Slovenska Bistrica Werewolves pobijedili su Alp Devilse rezultatom 35:14 u zanimljivoj utakmici, ali u kojoj je od samog početka bilo jasno da su Generals/Werewolves nadmoćniji od Devilsa.

U finalnoj utakmici za 1. mjesto i titulu prvaka Slovenskog prvenstva u američkom nogometu snage su odmjerili Zagreb Thunder i Ljubljana Silverhawks. Obje momčadi dobro se poznaju, jer su se u regularnom tijeku prvenstva susreli dva puta i oba je puta pobjeda otišla Ljubljančanima.

Na samom početku utkamice, Sliverhawks su dobili prvi napad koji su realizirali pogotkom preko gola za vodstvo od 3:0. Zagrepčani potom nisu uspjeli realizirati svoj napad, što je Ljubljančanima omogućilo da pametno odigranom akcijom i pogotkom za 6 bodova povećaju rezultat na 10:0. Do kraja poluvremena, Ljubljančani su povećali svoju razliku na 23, dok su Zagrepčani jednim pogotkom i jednim pretvaranjem uspjeli doći do 7 bodova.

U drugom poluvremenu vođa napada Zagrepčana, Conrad Meadows malo je promijenio taktiku, a obrana je uspjela zaustaviti nekoliko slovenskih napada pa je igra djelovala čvršće i organiziranije. Koliko je Meadows doprinjeo igri Zagreba najbolje govori činjenica da je službeni spiker u jednom trenutku umjesto izraza "Zagreb Thunder", upotrijebio "Conrad Medows i suigrači".

Do kraja utakmice Silverhawks su postigli još jedan pogodak, dok su Thunderi preuzeli inicijativu na terenu i ostvarili dva pogotka. No, zbog velike prednosti iz prvog poluvremena, uspjeli su jedino smanjiti konačan rezultat na 29:19.

Ljubljana Silverhawks tako su ostali jedina neporažena momčad u slovenskom prvenstvu te su ujedno obranili prošlogodišnji naslov.

Predsjednik Zagreb Thundera, Juraj Rajtić Žlof s plaketom za osvojeno 2. mjestoPredsjednik Zagreb Thundera, Juraj Rajtić Žlof s plaketom za osvojeno 2. mjestoZagreb Thunder dobili su nagradu za osvojeno drugo mjesto, a iako je Conrad Meadows bio u konkurenciji za najkorisnijeg igrača lige, ta je titula pripala Robiju Fišeru iz Maribor Generals/Slovenska Bistrica Werewolvesa.

Nakon utakmice Meadows je rekao kako je momčad dobro odigrala, no nekoliko ozlijeđenih igrača nedostajalo im je kako bi ostvarili prednost na terenu.

Trener Thomas Smythe koji je tijekom ove proljetne sezone vodio Thunder, a koji se zbog obaveza morao vratiti u SAD poručio im je kako su pokazali da mogu.

"Nikada se niste predavali i natjerali ste ih da se bore. Ponosan sam na način na koji ste se borili. S trudom, odlučnošću i srčanošću. Volio bih da sam bio tamo i čestitao vam. Sada se samo držite zajedno, dodajte još nekoliko igrača, organizirajte se, a ja ću se pokušati vratiti i pomoći vam", zapisao je u svojoj poruci trener Smythe.

Da su igrači ozbiljno shvatili trenera Smythea govori i činjenica da je za petak, 1. srpnja zakazan "tryout", testiranje novih igrača. Iz kluba pozivaju sve zainteresirane, starije od 13 godina da dođu u 18 sati, na igralište NK Gavran na Laništu u Zagrebu i isprobaju američki nogomet.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika