11.07.2011. / 12:26

Autor: Totalsport

WTA Budimpešta: Rumunjka Begu propustila veliku priliku

Begu je ove godine igrala finale WTA tunira u Marbelli (također zemlja), ali tada nije imala nikakve šanse protiv Viktorije Azarenke

Irina-Camelia Begu (Wikipedia)Irina-Camelia Begu (Wikipedia)Irina-Camelia Begu, 20-godišnja rumunjska tenisačica, predstavila se ove godine teniskom svijetu kao talentirana tenisačica, no talent još uvijek nije naplatila osvajanjem nekog WTA turnira.

U nedjelju je igrala finale turnira u Budimpešti (zemljana podloga), ali je unatoč tome što je imala na pladnju pobjedu izgubila od prve nositeljice, Talijanke Roberte Vinci, sa 6-4, 1-6, 6-4.

Nakon prvog seta terenom je potpuno zavladala Rumunjka. Dobila je drugi set samo uz jedan izgubljeni gem, a u trećem je odmah povela 2-0 s breakom. Svoj je servis iznimno sigurno čuvala, a u trećem je setu prijetila Vinci doslovno u svakom servis-gemu suparnice.

No, nakon što se iskusna 29-godišnja Vinci iskoprcala iz svih problema kod 4-3 je napravila prvi break, potom dobila svoj servis i kasnije napravila još jedan break za konačnu pobjedu 6-4, 1-6, 6-4.

Begu je ove godine igrala finale WTA tunira u Marbelli (također zemlja), ali tada nije imala nikakve šanse protiv Viktorije Azarenke. Za Vinci je ovo šesta WTA kruna u karijeri, te već treća ove godine (Barcelona, Hertogenbosch i Budimpešta).

WTA Budimpešta, finale:

Vinci (1) - Begu (7) 6-4, 1-6, 6-4

Vezane vijesti

WTA Budimpešta: Martić zaustavljena u četvrtfinalu

WTA Budimpešta: Martić zaustavljena u četvrtfinalu

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić zaustavljena je u četvrtfinalu WTA zemljanog turnira u Budimpešti. Bolja od nje bila je Ruskinja Elena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika