22.07.2011. / 08:36

Autor: Nacional.hr

K. G. Kitarović: 'Ovu priču sa Sanaderom nisam mogla zamisliti ni u najluđim snovima'

Kao što je poznato, ona je bila ministrica u mandatu Ive Sanadera, a trenutačno se privikava na život u Bruxellesu kamo se preselila početkom srpnja kako bi preuzela novu dužnost, pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju

ArhivaArhiva"Moram kazati da ovo što se danas događa nisam mogla zamisliti ni u najluđim snovima. Štoviše, bila sam uvjerena da će njegova karijera ići u sasvim drugom pravcu...", komentirala je bivša ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović politički pad i posljedično uhićenje nekadašnjeg premijera Ive Sanadera.

Kao što je poznato, ona je bila ministrica u mandatu Ive Sanadera, a trenutačno se privikava na život u Bruxellesu kamo se preselila početkom srpnja kako bi preuzela novu dužnost, pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju. Kako je istaknula u razgovoru za Novi list, nije očekivala da će hrvatski pregovori s Europskom unijom trajati ovoliko dugo.

"Doista nisam očekivala da će pregovori potrajati tako dugo. Učeći na iskustvu država koje su prije nas ušle u članstvo EU, računali smo tada da ćemo pregovarati oko dvije do dvije i pol godine, a i tadašnje je vodstvo uprave za proširenje EK to smatralo realnim ciljem. Moram podsjetiti da sam se prva usudila javno reći da Hrvatska neće ući u EU 2007. kako se to često ponavljalo. No, činjenica jest da sam tada mislila da ćemo taj cilj ipak ostvariti ranije. Premalo je prostora u ovome intervjuu da bih ulazila u analizu uzroka. O tome ćete moći čitati u mojoj doktorskoj disertaciji koju nastojim završiti, no posao me malo usporava", pojasnila je Kolinda Grabar Kitarović.

Vezane vijesti

Ništa od smjene: Potonuli Jandrokovićevi snovi o smjeni Kolinde Grabar...

Ništa od smjene: Potonuli Jandrokovićevi snovi o smjeni Kolinde Grabar Kitarović

Planovi o smjeni Kolinde Grabar Kitarović nisu se ostvarili: ona će i dalje biti hrvatska veleposlanica u Sjedinjenim Državama, a početkom ovog… Više

Komentari

registracija
6/3/11

erdedi, 22.07.11. 08:58

Daj Jandrokoviću, ne lupetaj. Pa naravno da je isto u svih osamdeset veleposlanstva. To mi čak izgleda i normalno. 24 satno korištenje automobila imaju na raspolaganju i trgovački predstavnici boljih firmi. Zbog čega tu uslugu ne bi smjeli koristiti veleposlanici?


registracija
3/6/11

skaraica, 22.07.11. 11:15

Kako to nevino zvuči.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 22.07.11. 11:57

Nitko od njih nije ništa znao,osjetio,vidio?Kuće,stanove,satove,odijela,automobile...
Zar se nitko u HDZ-u nije pitao kako je moguće imati onoliko satova ili onoliku kuću?
Je li moguće da smo bolje znali mi izvana nego oni iznutra?Jesmo li mi pametniji ili što?


registracija
23/10/09

spinner, 22.07.11. 11:57

Kolinda ja ti vjerujem, al jbga, igrala si za krivu momčad...


registracija
16/6/10

nosonja, 22.07.11. 13:12

Da je ostao SDP na vlasti još ne bi ušli ni u predpristupne pregovore,pitate se za zašto......pa zato što bi HDZ,HSP branitelji i Čondići inicirali građanski rat prilikom hapšenja prvog generala kojeg bi trebalo isporučiti u Haag.
Jebo ti njih ,znam ja njih.
A Kolinda ....e ,ako Kolinda nije ništa skužila,onda je velika glupača i ovi iz NATO-a su se debelo zajebali..............ako ćemo se zajebavati
To vam je kao sa Srbima u Domovinskom ratu......svi su bili kuvari ili su samo čuvali stražu....dajte,najte...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika