09.03.2010. / 16:28

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Šarić će zbog snimanja Grabar-Kitarović dobiti otkaz, sankcije i za veleposlanicu

"Mi ćemo tražiti žurni raskid ugovora s tom osobom kako ona više ne bi bila djelatnik Ministarstva, a ako to bude nužno, provest će se još neke radnje", rekao je Jandroković

Kolinda Grabar-KitarovićKolinda Grabar-KitarovićIvan Šarić, djelatnik Veleposlanstva RH u Washingtonu priznao je na obavijesnim razgovorima sa MUP-om da je snimao i pratio obitelj veleposlanice Kolinde Grabar Kitarović, te je zbog toga za njega zatražen žurni raskid radnog odnosa i daljnje sankcije.

Šarić je pratio i snimao veleposlanicu iz osvete, jer mu ona nije produžila mandat.

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković u utorak je rekao kako je unutarnja istraga u Ministarstvu pokazala kako je obitelj hrvatske veleposlanice u SAD-u Kolinde Grabar Kitarović bila praćena i tajno snimana, da je utvrđen identitet osobe koja je to učinila i da je potvrđena zlouporaba službenog vozila u privatne svrhe.

"Mogu potvrditi informaciju da smo utvrdili identitet osobe koja je pratila i tajno snimala obitelj veleposlanice", kazao je Jandroković dodavši kako je ta osoba žurno pozvana u Zagreb i s njom su još u tijeku istražni razgovori.

"Mi ćemo tražiti žurni raskid ugovora s tom osobom kako ona više ne bi bila djelatnik Ministarstva, a ako to bude nužno, provest će se još neke radnje", rekao je Jandroković.

"Također je utvrđeno da je počinjena zlouporaba službenog vozila, jer po informacijama kojima raspolažem automobil nije korišten u skladu s procedurom i pravilima MVPEI-a pa ćemo i tu poduzeti određene radnje o kojima će javnost biti obaviještena danas ili najkasnije sutra", kazao je Jandroković, dajući time do znanja da će na neki način sankcionirati i Kolindu Grabar Kitarović.

Na upit je li službeno vozilo bilo korišteno za odvoženje djece veleposlanice Kitarović u vrtić ili školu, ministar Jandroković kazao kako nije riječ o tome.

"Utvrđeno je da je to vozilo već jednu i pol godinu bilo 24 sata na raspolaganju članovima obitelji veleposlanice. To nije propisano pravilima i to je nedopušten postupak", rekao je ministar, upitavši se javno što bi se dogodilo kad bi se na takav način ponašalo osoblje u osamdesetak hrvatskih diplomatskih predstavništava u svijetu.

Vezane vijesti

'Pjesma se zove 'Jebo te led' jer u Hrvatskoj ne možemo pjevati o sreći'

'Pjesma se zove 'Jebo te led' jer u Hrvatskoj ne možemo pjevati o sreći'

Festival smijeha, kako odmilja publika naziva PANČ festival, festival stand-up komedije, i ove je godine nasmijao nekoliko tisuća ljudi u samo tri,… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 09.03.10. 19:54

Nema za Ministarstvo vanjskih pslova vece stete, makakva god ona bila, od postojanja takvog ministra kakav je Jandrokovic, te razdragane premijerke - pudlice. U normalnoj drzavi taj vanjskopoliticki visokoumni i nadasve uvjek podobni smijurko, ne bi mogao, glede svojoj sposobnosti, ni na porti raditi...


registracija
9/3/10

lucija22, 09.03.10. 21:12

do kada će se tolerirati taj kriminal na grbači poreznih obveznika?? opoziv bi bio i jedina logična kazna, čak i to nije dovoljno za tako bahato trošenje proračunskog novca! i naravno vratiti u državni proračun sve potrošeno! treba i stroža kontrola svih veleposlanstva i državnih institucija i strože sankcije - da se nije znalo-smiješno! jadna naša domovina sa takvima!


registracija
8/11/06

Willie, 09.03.10. 21:42

Pa, prema do sada viđenom, logično bi bilo da snimatelja strpaju u zatvor a Kitarović premjeste ... npr. u Indiju. Naravno, na istoj dužnosti. ;)


registracija
9/3/10

fkucar, 09.03.10. 21:59

Ništa čudno u nizu afere kockanja i trošenja našeg novca šakom i kapom. Nameće se samo pitanje odgovornosti preostalog Sanaderovog Jandrokovića.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika