08.08.2011. / 16:34

Autor: Nacional.hr

Američki pukovnik progovorio o "Britanskom Roswellu"

ed Conrad, pukovnik američkih zračnih snaga je 1980. bio zapovjednik u bazama Woodbridge i Bentwaters. Nakon što je dvije večeri za redom primijetio čudna svijetla na nebu i pronašao neobične tragove na drveću koji su izgledali kao tragovi od slijetanja zrakoplova, sakupio je mali tim vojnika koje je poslao u šumu da istraže ove pojave

IlustracijaIlustracijaPrije više od trideset godina, u Rendleshamskoj šumi u Velikoj Britaniji navodno se dogodio incident koji je poznat i pod nazivom Britanski Roswell. Sada je progovorio jedan od sudionika ovog incidenta, vojni zapovjednik koji je vodio istragu o ovom incidentu, tvrdeći da je moguće da je cijeli događaj bilo podvala, prenosi Daily Mail.

Ted Conrad, pukovnik američkih zračnih snaga je 1980. bio zapovjednik u bazama Woodbridge i Bentwaters. Nakon što je dvije večeri za redom primijetio čudna svijetla na nebu i pronašao neobične tragove na drveću koji su izgledali kao tragovi od slijetanja zrakoplova, sakupio je mali tim vojnika koje je poslao u šumu da istraže ove pojave.

Grupa vojnika opremljenih sa kamerama i opremom za noćno promatranje istražila je okolno područje ali nisu pronašli ništa neobično pa su se vratili u bazu. No Conradov zamjenik poručnik Charles Halt zadržao se u šumi, kominicirajući sa bazom preko radija. On je preko radija javio da je primijetio neobična svjetla na tlu u šumi i na nebu iznad šume. Nedugo nakon toga napisao je izvještaj za Ministarstvo obrane u kojem je naveo kaka on smatra da su neobična svjetla zapravo izvanzemaljskoga podrijetla, a optužio je i sigurnosne službe Velike Britanije i SAD-a da pokušavaju cijeli ovaj slučaj zataškati.

Pukovnik Ted Conrad godinama je šutio o ovom slučaju, sve do sada. Nedavno je izjavio da je nekoliko osoba pokušalo poduprijeti Haltovu priču, no nitko to nije napravio i da nije bilo nikakvih dokaza koji bi potkrijepili Haltove tvrdnje pa smatra da je cijeli incident laž. Conrad je demantirao i priče drugog sudionika incidenta, vodnika Jima Pennistona, koji je tvrdio da je u šumi prve večeri vidio prizemljeni NLO i čak ga dotaknuo, no Conrad tvrdi da je nakon razgovora Penniston rekao da je vidio svjetla u daljini, ali da nije dotaknuo prizemljeni NLO.

Još jedna osoba dovela je u pitanje istinitost ovog događaja, Kevin Conde bivši američki policajac koji je radio u RAF-ovoj bazi Woodbridge, izjavio je za BBC da je u isto vrijeme kad se navodno dogodio incident u Rendleshamskoj šumi, istu takvu podvalu podmetnuo svom kolegi i da je moguće da je to to ono što su Halt i Penninston vidjeli.

Vezane vijesti

Video: Izvanzemaljci sve neoprezniji

Video: Izvanzemaljci sve neoprezniji

Jedan putnik snimio je NLO-e dok je letio avionom iznad Francuske. Snimio je nekoliko fotografija neba kroz prozor zrakoplova, a kasnije je zamijetio… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 08.08.11. 21:58

Ma glupost ti leteći tanjuri,to ne postoji,sve su to močvarni plinovi,ostaci balona,i neobični prirodni fenomeni.
Za slučaj Bentwaters ima više svjedoka.Slučaj je podrobno istražila Linda Moulton Howe,pa tko voli...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika