12.08.2011. / 10:50

Autor: Totalsport

Đoković: Nije bio lijep meč, ali bio sam strpljiv

Protiv Čilića su bili drukčiji uvjeti za igru nego je uobičajeno, bilo je dosta vjetrovito

Novak ĐokovićNovak ĐokovićNovak Đoković, prvi tenisač svijeta, osvrnuo se na svoju pobjedu nad Marinom Čilićem 7-5, 6-2 u osmini finala Masters 1000 turnira u Montrealu.

Bio je to dvoboj u kojem je Čilić u prvom setu imao bolje šanse. Dvaput je pritisnuo Đokovića i stigao do 15-30, ali nije bio dovoljno precizan u svojim napadima u tim situacijama. Servirajući kod 5-6, Čilić je imao 30-0, a kod rezultata 30-30 je prvo izgubio već gotovo osvojeni poen, zapucavši lagani volej u mrežu, a potom je izbacio forhend u aut. U drugom setu je Đoković imao lakši posao, te je svladao Čilića i šesti puta zardom u šestom ogledu. Ujedno je upisao 50. pobjedu sezone, uz samo jedan poraz, u polufinalu Roland Garrosa od Federera.

Prije Čilića, Đoković je u Montrealu pobijedio i Rusa Nikolaja Davidenka u dva seta, iako je Davidenko imao 4.1 u prvom setu, te set-loptu kod 5-4.

- Oba meča koja sam odigrao ovdje su bli ogledi protiv dobrih igrača. Niti u jednom meču nisam pronašao pravi ritam. Protiv Čilića su bili drukčiji uvjeti za igru nego je uobičajeno, bilo je dosta vjetrovito. Nije to bio lijep meč za igrati ili za gledati. No, uspio sam u najvažnijim trenucima držati loptu u igri i dočekati neforsirane pogreške mog suparnika. Bio sam tada strpljiviji i odigrao sam dobro. To su pozitivne stavke - analizirao je utakmicu protiv najboljeg hrvatskog tenisača Novak Đoković.

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika