20.08.2011. / 14:20

Autor: Hina

Video - Košarka - masovna tučnjava Amerikanaca i Kineza

Tučnjava je izbila nakon bezazlene borbe za loptu na sredini terena

Posjet američkog potpredsjednika Joea Bidena Kini nakratko je gurnut u drugi plan nakon masovne tučnjave američkih i kineskih košarkaša tijekom prijateljske utakmice igrane u Pekingu.

Utakmica između momčadi američkog sveučilišta Georgetown i kineskog kluba Bayi Rockets prekinuta je u posljednjoj četvrtini pri rezultatu 64:64 zbog tučnjave u kojoj su sudjelovali svi igrači oba sastava, ali i nekoliko gledatelja. Udarci su pljuštali sa svih strana, a igrači su se gađali stolcima i plastičnim bocama. U gužvi je najgore prošao Aaron Bowen kojeg je jedan kineski košarkaš oborio na tlo, a potom sjeo na njega i nastavio ga udarati šakama. Tučnjava je izbila nakon bezazlene borbe za loptu na sredini terena.

"Iskrenom žalimo zbog ovog incidenta," kazao je trener Georgetowna John Thompson III, dok je glasnogovornik američkog veleposlanstva u Pekingu kratko kazao: "Tučnjava je nesretni incident".

Bila je to druga utakmica između Georgetowna i Rocketsa. Prva je igrana u četvrtak i prošla je bez incidenata. Tada je utakmicu s tribina pratio i američki potpredsjednik Joe Biden.

Zanimljivo samo nekoliko dana prije utakmice glasnogovornik američkog State Departmenta je pozdravio održavanje ogleda između Georgetowna i Rocketsa poručivši kako "State Departmenta na susrete američkih i kineskih sportaša gleda kao priliku da se učvrste kontakti i odnosi s Kinom".

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika