25.08.2011. / 13:05

Autor: Totalsport

Internacional pobjednik Južnoameričkog superkupa

Internacional je pravo na Superkup ostvario kao pobjednik Cope Libertadores (južnoamerički ekvivalent Ligi prvaka) 2010. godine, a Independiente kao osvajač Copa Sudamericane (južnoamerička Europa liga) iste godine

Nogometaši Internacionala Nogometaši Internacionala Nogometaši brazilskog Internacionala pobjednici su Recopa Sudamericane, Južnoameričkog superkupa, nakon što su na svom stadionu pobijedili argentinski Independiente 3-1.

U prvoj je utakmici, prije dva tjedna u Buenos Airesu, bilo 2-1 za Argentince.

Najzaslužniji za ukupnu pobjedu momčadi iz Porto Alegrea bio je 22-godišnji centarfor Leandro Damiao, aktualni brazilski reprezentativac i aktualna želja londonskog Tottenhama, koji je postigao vodeća dva gola za domaću momčad u 21. i 25. minuti.

Gosti su smanjili u 49., da bi pogodak odluke zabio Kleber iz 11-erca u 83. minuti nakon što je branič gostiju Navarro srušio domaćeg napadača Joa, ovoljetno pojačanje iz Manchester Cityja.

Za pobjednički je sastav svih 90 minuta odigrao 19-godišnji veznjak Oscar, najbolji igrač i trostruki strijelac u finalnoj utakmici Svjetskog U20-prvenstva odigranoj prošlog vikenda u Kolumbiji, u kojoj je Brazil došao do naslova 3-2 pobjedom nad Portugalom.

Internacional je pravo na Superkup ostvario kao pobjednik Cope Libertadores (južnoamerički ekvivalent Ligi prvaka) 2010. godine, a Independiente kao osvajač Copa Sudamericane (južnoamerička Europa liga) iste godine.

Recopa Sudamericana, uzvratna utakmica:

Internacional - Independiente 3-1, 1-2 (Damiao 21, 25, Kleber 83-11m / Velazquez 49)

Vezane vijesti

Copa Libertadores: Flamengo na korak do ispadanja

Copa Libertadores: Flamengo na korak do ispadanja

U 5. kolu južnoameričke verzije Lige prvaka, Cope Libertadores, branitelj naslova brazilski Santos izvukao je remi u Porto Alegri kod Internacionala… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika