29.08.2011. / 19:51

Autor: Totalsport

US Open: Čilić u 2. kolu

Sljedeći protivnik Čiliću bit će pobjednik susreta između Australca Bernarda Tomića i Amerikanca Michaela Yanija

Marin Čilić Marin Čilić Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić startao je pobjedom na posljednjem Grand Slam turniru sezone US Openu. U 1. kolu Međugorac je pobijedio Amerikanca Ryana Harrisona 6-2, 7-5, 7-6(6).

Čilić je bez ikakvog problema osvojio prvi set uz čak tri breaka, da bi u drugom setu prvi ispustio svoj početni udarac u petom gemu. Ipak, uspio se brzo vratiti i kasnije breakom u 12. igri povesti sa 2-0 u setovima. U trećem setu Čilić je izgubio servis u najneugodnijem trenutku, kod rezultata 5-5, ali je kod servisa Harrisona za meč napravio break i izborio trinaestu igru. Ondje je loše krenuo i zaostajao je 2-5, a kod 5-6 bio je suočen sa set-loptom Amerikanca. Ipak, nanizao je tri poena u nizu i savladao 66. tenisača svijeta koji je prošle godine u 1. kolu US Opena izbacio Ivana Ljubičića.

Čilić je loše servirao i ubacio tek 45% prvih servisa, a vlastiti je servis gubio četiri puta. On je s druge strane realizirao sedam od devet break-lopti.

Sljedeći protivnik Čiliću bit će pobjednik susreta između Australca Bernarda Tomića i Amerikanca Michaela Yanija.

US Open, 1. kolo:

Čilić (27) - Harrison 6-2, 7-5, 7-6(6)

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika