31.08.2011. / 16:51

Autor: Hina

Muškarac povezan s Al-Kaidom organizirao napad na UN

"Istragom je otkriveno da je Maman Nur, pripadnik islamističke sekte Boko Haram, povezane s Al-Kaidom, koji se nedavno vratio iz Somalije, surađivao s još dvojicom osumnjičenih te da je upravo on 'mozak' napada na UN-ovo sjedište u Abudži", stoji u priopćenju tajne policije

ArhivaArhivaMuškarac povezan s Al-Kaidom organizirao je samooubilački napad na sjedište UN-a u Abudži 26. kolovoza, u kojemu su smrtno stradale 23 osobe, izvijestila je u srijedu nigerijska tajna policija.

"Istragom je otkriveno da je Maman Nur, pripadnik islamističke sekte Boko Haram, povezane s Al-Kaidom, koji se nedavno vratio iz Somalije, surađivao s još dvojicom osumnjičenih te da je upravo on 'mozak' napada na UN-ovo sjedište u Abudži", stoji u priopćenju tajne policije.

U priopćenju se također kaže da su privedene dvije osobe osumnjičene za suradnju s Mamanom Nurom, da je riječ o visokim dužnosnicima islamističke sekte Boko Haram te da je tajna policija od njih dobila "vrijedne informacije".

"Pozivamo javnost na suradnju sa službama sigurnosti. Također ih pozivamo da nas obavijeste ako imaju bilo kakve informacijama koje smatraju korisnima, a mogle bi nam pomoći pri uhićenju Mamana Nura za kojim je raspisana tjeralica", stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika