01.09.2011. / 12:05

Autor: Totalsport

Brazilska Serie A: U porazu Flamenga Ronaldinho zabio iz kornera

Flamengo je ovim porazom pao na četvrto mjesto ukupnog poretka sa četiri boda manje od vodećeg Corinthiansa koji je sinoć slavio kod kuće protiv Gremija s 3-2.

RonaldinhoRonaldinhoU 20. kolu brazilskoga nogometnog prvenstva Flamengo je iznenađujuće poražen na gostovanju kod šesnaestoplasirane momčadi Avaija rezultatom 3-2. Dvostruki strijelac za goste bio je Ronaldinho.

Avai je do utakmice s Flamengom u devet odigranih utakmica samo jednom uspio slaviti na domaćem terenu. Naznake da bi momčad koju predvodi povratnik u brazilsku reprezentaciju Ronaldinho mogla imati problema vidjele su se već na samom početku utakmice kada je golom u 4. minuti Robinho doveo domaćina u vodstvo.

Rezultat se nije mijenjao sve do 38. minute utakmice kada je Ronaldinho majstorijom podsjetio na stare dana. Brazilski je čarobnjak izvodio korner i umjesto ubacivanja u golmanov kazneni prostor, Ronaldinho se odlučio izravno zapucati prema golu i - pogodio.

Međutim, nakon poluvremena stvari se počinju odvijati vrlo loše za Flamengo koji se u razmaku od samo tri minute našao u zaostatku od 3-1, te do kraja utakmice nije uspio preokrenuti. Ronaldinho je postigao svoj drugi i Flamengov utješni pogodak u 88. minuti utakmice, ali za nešto više od toga nije bilo više vremena. Flamengo je ovim porazom pao na četvrto mjesto ukupnog poretka sa četiri boda manje od vodećeg Corinthiansa koji je sinoć slavio kod kuće protiv Gremija s 3-2.

Vasco da Gama i Botafogo upisali su 3-1 pobjede protiv Ceare odnosno Palmeirasa, čime su pretekli već spomenuti Flamengo. Pobjednik Cope Libertadores Santos, još jednom nije uspio slaviti. Na gostovanju kod Internacionala odigrali su neriješeno, 3-3, što je i odličan rezultat kad se uzme u obzir da je domaćin vodio s 3-0. Santos se trenutno nalazi na katastrofalnom 14. mjestu sa samo tri boda više od zone ispadanja.

Brazilska Serie A, 20. kolo:

Avai - Flamengo 3-2

Corinthians - Gremio 3-2

Botafogo - Palmeriras 3-1

Sao Paulo - Fluminense 1-2

Vasco da Gama - Ceara 3-1

Atletico Paranaense - Atletico Mineiro 0-1

Internacional - Santos 3-3

Atletico Goianiense - Cortiba 3-1

Redoslijed: 1. Corinthians 40, 2. Vasco da Gama 38, 3. Botafogo 37, 4. Flamengo 36, 5. Sao Paulo 35...

Vezane vijesti

Ronaldinho u Atletico Mineiru

Ronaldinho u Atletico Mineiru

Ronaldinho, 32-godišnji brazilski nogometaš, i službeno će u svojoj karijeri odjenuti šesti dres. Naime, potvrđen je dolazak nekada najboljeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika