18.09.2011. / 21:17

Autor: Hina

Granatira nas republikanska garda

Obitelj oporbenog čelnika Sadeka al-Ahmara priopćila je da im kuću granatira republikanska garda kojom zapovijeda Salehov sin.

ArhivaArhivaU sjevernoj četvrti jemenskoga glavnoga grada Sane u nedjelju su izbili sukobi između pripadnika plemena koja se protive predsjedniku Aliju Abdulahu Salehu i njemu odanih snaga.

Granatiranje se čulo u blizini kuće utjecajnog plemenskoga vođe i borca protiv Saleha u okrugu Hasabi, a ondje su od svibnja tjednima trajali sukobi koji su tu siromašnu arapsku zemlju doveli na rub građanskoga rata.

Obitelj oporbenog čelnika Sadeka al-Ahmara priopćila je da im kuću granatira republikanska garda kojom zapovijeda Salehov sin.

Državni mediji i službe sigurnosti tvrde da su za sukobe krivi pripadnici plemena koji su stali na stranu prosvjednika što zahtijevaju Salehov odlazak. Vlasti kažu da su prosvjednici napali zgradu ministarstva unutrašnjih poslova u Hasabi.

U tom napadu pobunjenika ozlijeđeno je više civila, objavila je državna televizija.

Napetost koja traje već tjednima dovela je već do dvaju oružanih okršaja u glavnome gradu. U četvrtak su posrednici iz susjedne Saudijske Arabije intervenirali i zaustavili ulične borbe, kažu diplomatski izvori.

Sjedinjene Države i Saudijska Arabija strahuju da bi neredi u Jemenu mogli ojačatiregionalno krilo Al-Kaide u toj zemlji i da bi mogli početi novi napadi u regiji i šire.

Vezane vijesti

Novi stravični pokolj

Novi stravični pokolj

Provladina milicija i snage sigurnosti ubili su najmanje 78 osoba, uključujući i djecu, u provinciji Hama u središnjem dijelu Sirije, objavili su u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika