20.09.2011. / 10:19

Autor: Totalsport

Đoković: Ozljeda ipak nije tako teška

- U pitanju nije tako ozbiljna ozljeda kao što smo mislili. Radi se o djelomičnom puknuću leđnog mišića. Potrebno je mirovanje - informirao je Đoković

Novak ĐokovićNovak ĐokovićNajbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković, izjavio je kako ozljeda leđnog mišića, zbog koje je predao ogled u Davis Cupu Argentincu Juanu Martinu del Potru, ipak nije tako ozbiljna kako je izgledalo u prvi trenutak.

Nakon što je osjetio jake bolove u leđima u finalu US opena protiv Španjolca Rafaela Nadala, u kojem je slavio u četiri seta, Đoković se nije stigao oporaviti do polufinalnog susreta Svjetske skupine Davis Cupa između Srbije i Argentine u Beogradu. Prva dva dana tog ogleda nije nastupao, dok je u nedjelju pokušao pomoći svojoj reprezentaciji. Pri zaostatku Srbije 2-1, zaigrao je protiv Del Potra. No, nakon izgubljenog prvog seta u tie-breaku i zaostatka 3-0 u drugom, zbog jakih je bolova predao dvoboj. Samim time je Srbija izgubila i susret.

- U pitanju nije tako ozbiljna ozljeda kao što smo mislili. Radi se o djelomičnom puknuću leđnog mišića. Potrebno je mirovanje - informirao je Đoković, te dodao kako bi zbog ove ozljede mogao propustiti dva turnira u Kini, China Open u Pekingu početkom listopada i Masters 1000 turnir u Šangaju tjedan dana nakon toga.

- Nadam se da ću se dotad oporaviti. No, ne želim riskirati poboljšanje ozljede, pa je teško predvidjeti kada ću opet na terene - dodao je Đoković.

Još je rekao kako nikada u karijeri nije imao takav tip ozljede.

- Nosim tu ozljedu od US Opena. Postupno se pogoršavala tijekom turnira, a u finalu protiv Nadala sam osjećao jake bolove. Srećom, uspio sam preživjeti četvrti set i osvojiti turnir.

B92 prenosi šaljivu Đokovićevu izjavu, koji je rekao kako je tijekom finalne utakmice Europskog prvenstva odbojkaša, u kojoj je Srbija osvojila naslov prvaka, ''vjerojatno pogoršao ozljedu''.

- Toliko sam skočio kod posljednjeg poena da sam sigurno još više istegnuo mišić. Tražit ću od odbojkaša da mi nadoknade štetu.

Vezane vijesti

Roland Garros: Đoković izborio finale protiv Nadala

Roland Garros: Đoković izborio finale protiv Nadala

Srbin Novak Đoković, najbolji tenisač svijeta, prvi puta u karijeri ostvario je plasman u finale Roland Garrosa. U polufinalu je pobijedio Švicarca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika