28.09.2011. / 18:40

Autor: Nacional.hr

Škverovi moraju ići u privatizaciju odmah

Van der Wee je istaknuo kako se privatizacija brodogradilišta mora izvesti prije ulaska u EU, jer je alternativa loša, no nije precizirao što to točno znači

Brodogradilišta moraju u privatizaciju prije ulaska u EUBrodogradilišta moraju u privatizaciju prije ulaska u EU"Ugovore s kupcima brodogradilišta treba sklopiti što prije, jer bi se zbog ekonomske krize mogli predomisliti", upozorio je predstavnik Europske komisije Dominique Van der Wee na konferenciji "Ususret pristupanju EU i nakon njega".

Van der Wee je istaknuo kako se privatizacija brodogradilišta mora izvesti prije ulaska u EU, jer je alternativa loša, no nije precizirao što to točno znači, prenosi Novi list.

Kao sudionik pregovaračke skupine Van der Wee je upoznat sa svim uvjetima koje je EK stavila pred Hrvatsku. Tako ističe kako je EK tražila restrukturiranje brodogradilišta, a Hrvatska je dogovorila restrukturiranje putem privatizacije.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 28.09.11. 19:29

Ako--onda cemo svi u propast ,skupa sa brodogradilistima.Drugog izlaza nema,ili pumpati milijarde ili bankrot.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika