30.09.2011. / 10:32

Autor: Totalsport

Rukometna LP: Pobjeda CO Zagreba u Areni

Posebno sam zadovoljan s obranom u zadnjih 15-tak minuta, jer su dečki pomagali jedan drugome i stekli značajnu prednost koju smo sačuvali do kraja - rekao je nakon utakmice trener Zagreba Ivica Obrvan

Ivica ObrvanIvica ObrvanU prvoj utakmici rukometne Lige prvaka u novoj sezoni, momčad CO Zagreba pobijedila je na svom terenu u Areni švedski Sävehof sa 30-26 (16-12) u sklopu A skupine.

Rukometaši Ivice Obrvana opravdali su ulogu favorita u ovome ogledu i osvojili prve bodove na startu Lige prvaka, iako sve do završnice ogleda, kada su poveli sa 6 golova razlike, nisu mogli biti sasvim sigurni u pobjedu. Svejedno, može se reći da je Zagreb rutinski svladao švedskog prvaka, koji je u prvom dijelu prvog poluvremena držao priključak, u nastavku je također u nekoliko navrata spustio prednost Zagreba na dva ili tri gola razlike, ali ipak nije uspio ozbiljnije ugroziti hrvatskog predstavnika.

Najefikasniji u momčadi CO Zagreba bio je Zlatko Horvat, koji je postigao 8 pogodaka iz 9 pokušaja. Marko Kopljar dodao je sedam golova. Zanimljivo je spomenuti da je Ivano Balić okončao utakmicu bez i jednog postignutog pogotka. Šveđane je predvodio Viktor Friden sa 6 golova.

- Dosta smo se mučili, u nekim segmentima smo bili nerazigrani, statični. No, naravno da sam zadovoljan s pobjedom na startu. Posebno sam zadovoljan s obranom u zadnjih 15-tak minuta, jer su dečki pomagali jedan drugome i stekli značajnu prednost koju smo sačuvali do kraja - rekao je nakon utakmice trener Zagreba Ivica Obrvan.

Sljedeći nastup u Ligi prvaka momčad CO Zagreba imat će 8. listopada protiv sarajevske Bosne, također u Zagrebu.

Rukometna Liga prvaka, 1. kolo A skupine:

Co Zagreb - Sävehof 30-26

Barcelona - Chambery (1. listopada)

Bosna - Kadetten Schaffhausen (1. listopada)

Vezane vijesti

Kiel treći put na krovu Europe

Kiel treći put na krovu Europe

Briljantnu sezonu rukometaši njemačkog Kiela okrunili su naslovom europskog prvaka. U finalnoj utakmici Final-Foura Lige prvaka u Lanxess Areni u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika