03.10.2011. / 08:50

Autor: Nacional.hr

Pod istragom poslovanje M SAN-a

Mutno 450 milijuna kuna?

Zbog sumnje u moguću korupciju, USKOK i policija zatražili su temeljitu provjeru svih M SAN-ovih ugovora sklopljenih posredstvom javne nabave

Damir Krstičević: Foto: PixsellDamir Krstičević: Foto: PixsellUSKOK i policija istražuju ugovore koje su nekoliko ministarstava i državnih tvrtki potpisali s tvrtkom umirovljenog generala Damira Krstičevića M SAN, piše Jutarnji list. Samo prošle godine ova je kompanija s pojedinim ministarstvima potpisala ugovore u vrijednosti od 450 milijuna kuna, a USKOK-u su 'interesantni' svi ugovori koji su potpisani s Vladom RH od 2004. do danas, a koje su u ime M SAN-a potpisivali šef uprave Stipe Matić i član uprave general Damir Krstičević.

Iste je godine na račun tvrtke Alia savjetovanje bivšeg premijera Ive Sanadera isplatila ukupno 300.000 eura, i to preko podružnica u Srbiji, BiH i Makedoniji. Zbog sumnje u moguću korupciju, USKOK i policija zatražili su temeljitu provjeru svih M SAN-ovih ugovora sklopljenih posredstvom javne nabave, piše Jutarnji list.

Odjel gospodarskog kriminaliteta PU zagrebačke sredinom rujna je i na nekoliko državnih tvrtki i ministarstava poslao dopis u kojem traži dokumentaciju o poslovanju s M SAN-om. Riječ je Hrvatskoj pošti, HEP-u, Uredu za e-Hrvatsku te Ministarstvu poljoprivrede i Ministarstvu znanosti.

U dopisu se traže očitovanja vezano uz kupnju informatičke opreme od tvrtki King ICT d.o.o. i M SAN grupa d.d. Također se traži pojašnjenje postupka javne nabave za te proizvode, odnosno očitovanja o tome “da li su, kada i u koliko navrata kupovale informatičku opremu od tvrtki King ICT d.o.o., M SAN grupa d.d., u kojim količinama i po kojim cijenama”. Policija od Vladinih institucija traži i da pojasne “koji su postupak javne nabave tom prilikom primijenili, te koliko je predmetnim tvrtkama ukupno plaćeno za svu kupljenu opremu, kao i sve pružene informatičke usluge”. Uz to, u zahtjevu se od Vladinih tijela traži da "sastave i dostave analitički prikaz s izraženim ukupnim brojem ugovora i ukupnom vrijednošću svih ugovora po svakom navedenom dobavljaču".

Vezane vijesti

USKOK istražuje M SAN zbog Plinacroa

USKOK istražuje M SAN zbog Plinacroa

Novi broj Nacionala donosi priču o posljednjoj u nizu USKOK-ovih istraga domaćih tvrtki. Tako se istraga, koja bi trebal biti okončana u sljedećih… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 03.10.11. 09:23

Hrvatski general da je uvučen u mutne poslove??? Pa to je nemoguće, on je častan čovjek, odnosno Č A S N I K, čak VISOKI ! Prema tome, to je nemoguće!


registracija
3/6/11

skaraica, 03.10.11. 09:57

Još jedan.Tome nikad kraja.


registracija
22/3/11

vferari, 03.10.11. 10:18

Bit će kraj poslije 4,12,


registracija
9/3/11

poluprovokator, 03.10.11. 10:33

Navikli generali "da se bore" pa kad nemaju s kime nastave se boriti za zgrtanje kapitala i u tim bitkama mrtve ne broje.

Siromašni građani i prekopavanje po kontejnerima je direktna posljedica tako da mnogi mogu reći:

"To je nama naša borba dala..."


registracija
24/7/11

mrvek, 03.10.11. 12:15

ja ne mogu dočekati te izbore da potjeramo bandu u zatvore.


registracija
5/3/10

starimudrac, 03.10.11. 12:30

možeš barišića i objesit, ali zlo ide dalje. ZLO treba objesit!


registracija
30/12/10

putusvemir, 03.10.11. 13:56

EVO ( kak bi rekla naša dična Jaca) opet u Kradezeovskim redovima sumnja u pljačku. Koliko se god trudili natovariti sranja još nekom ne uspjeva im. Naprosto oni toliko vole pljačkati Hrvatsku da bi im ja zauvijek zakucao desnu ruku na srce.


registracija
22/4/11

www, 03.10.11. 15:07

Meni nije jasno kako to policija istražuje vladu gdje sjedi njihov nadređeni ministar, osim ako sami sebe ne istražuju jer nemaju pojma koliko su love HrvatOvaca pokrali pa svode račune.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika