28.09.2009. / 12:58

Autor: Hina

Žito i M SAN ulaganja preuzeli još 42 posto PPK Valpova

Kako je cijena dionice PPK Valpova iz ponude za preuzimanje iznosila 10 kuna, Žito i M SAN ulaganja su za preuzete dionice isplatili nešto više od 1,72 milijuna kuna

Žito i M San su za PPK Valpovo izdvojili 1,72 milijuna kunaŽito i M San su za PPK Valpovo izdvojili 1,72 milijuna kunaPonudu za preuzimanje koju su u kolovozu objavili osječko Žito i zagrebačka tvrtka M SAN ulaganja prihvatilo je 600 dioničara Poljoprivredno-prehrambenog kombinata (PPK) Valpova, koji su Žitu i M SAN ulaganjima prodali 42,26 posto dionica PPK Valpova, čime je udio tih dviju tvrtki u valpovačkom kombinatu povećan na 83,63 posto.

Po podacima iz izvješća o preuzimanju dostavljenog Zagrebačkoj burzi, Žito i M SAN ulaganja su prilikom objave ponude za preuzimanje, odnosno sredinom kolovoza ove godine, raspolagali s ukupno 168.681 redovnom dionicom, odnosno 41,36 posto temeljnog kapitala PPK Valpova.

Dioničari koji su prihvatili ponudu za preuzimanje prodali su im pak 172.343 redovne dionice, koje predstavljaju udio od 42,26 posto temeljenog kapitala PPK Valpova.

Kako je cijena dionice PPK Valpova iz ponude za preuzimanje iznosila 10 kuna, Žito i M SAN ulaganja su za preuzete dionice isplatili nešto više od 1,72 milijuna kuna.

Po okončanju ponude za preuzimanje Žito i M SAN ulaganja raspolažu s ukupno 341.024 redovne dionice PPK Valpova, što čini 83,63 posto temljenog kapitala te tvrtke.

U ponudi, o kojoj su pozitivna mišljenja dali Nadzorni odbor, Uprava, sindikati te udruga dioničara, Žito i M SAN ulaganja su kao namjeru preuzimanja PPK Valpova naveli iskorištavanje potencijala rasta vrijednosti tog društva te unapređenje njegovog poslovanja, uz podizanje kvalitete proizvoda.

Uz ostalo, u ponudi je stajalo i da novi većinski vlasnici preferiraju lokalno zapošljavanje radnika za sve razine, kao i da se uslijed promjene vlasničke strukture ne planiraju promjene u politici zapošljavanja niti radnopravnom sustavu zaposlenika PPK Valpova.

Vezane vijesti

Što za Mercator znači 'košarica' Agrokora?

Što za Mercator znači 'košarica' Agrokora?

Povlačenje Agrokorove ponude za kupnju Mercatora označilo je propast ukupno osmog kruga pokušaja prodaje tog slovenskog trgovca. Odustajanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika