06.10.2011. / 15:19

Autor: Hina

Rekordna zapljena milijun krivotvorenih eura u Poljskoj

Poljska je policija u četvrtak izvijestila da je zaplijenila rekordnih milijun krivotvorenih eura u novčanicama od 50 i 500 eura i zatvorila tiskaru u kojoj su tiskani.

Poljaci su otkrili najveću količinu krivotvorenih eura ove godinePoljaci su otkrili najveću količinu krivotvorenih eura ove godinePoljska je policija u četvrtak izvijestila da je zaplijenila rekordnih milijun krivotvorenih eura u novčanicama od 50 i 500 eura i zatvorila tiskaru u kojoj su tiskani.

Priveden je 65-godišnjak nakon premetačine kuće blizu Varšave.

Po policijskom priopćenju to je najveće otkriće krivotvorena novca u povijesti Poljske i najvećoj ovogodišnjoj zapljeni.

Osim milijun krivotvorenih eura, policajci su zaplijenili opremu za izradu još nekoliko milijuna krivotvorenih eura te velik broj lažnih osobnih iskaznica, putovnica i drugih isprava iz raznih zemalja.

Nije isključeno da su krivotvoritelji pripremali unos tih novčanica tijekom Europskoga nogometnog prvenstva 2012. koji Poljska organizira zajedno s Ukrajinom.

Policija je kontaktirala s Europskim policijskim uredom (Europol), središtem policijske suradnje zemalja EU-a, sa sjedištem u Den Haagu.

Vezane vijesti

Linić zadužio Hrvatsku za 768 milijuna kuna

Linić zadužio Hrvatsku za 768 milijuna kuna

Ministarstvo financija se na današnjim aukcijama trezorskih zapisa zadužilo za više od 768 milijuna kuna.Održane su aukcije trezorskih zapisa u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika