21.10.2011. / 19:56

Autor: Deutsche Welle

NBA - propali pregovori, igrači gube milijune dolara

Ponovno su propali pregovori o tarifnom ugovoru za košarkašku NBA ligu. Šef NBA-a i dalje ustrajava na zahtjevima za smanjenjem plaća. Očekuje se da se do kraja godine više neće održati nijedna utakmica.

Cijela NBA sezona dovedena je u pitanjeCijela NBA sezona dovedena je u pitanjeKaos se nastavlja kad su pitanju pregovori profesionalne košarkaške lige Sjeverne Amerike (NBA). Nakon pet sati obje strane - košarkaši i vlasnici klubova - su u četvrtak (po lokalnom vremenu) prekinuli pregovore u New Yorku u kojima posreduje i čovjek iz vlade George Cohen. I posrednik Cohen ne vidi što bi se u ovom trenutku moglo učiniti kako bi se došlo do kompromisa.

"Nismo mogli premostiti razlike"

"Pod ovim okolnostima je moja preporuka da nema smisla da se trenutačno nastavi proces posredovanja", kazao je Cohen i naglasio da obje strane nisu u stanju da popuste. "Na koncu nismo bili u stanju da premostimo razlike", izjavio je nakon neuspješnih razgovora zamjenik šefa NBA-a Adam Silver. Šef Lige David Stern nije mogao biti nazočan pregovorima zbog bolesti.

Predsjednik sindikata igrača i profesionalni košarkaš Los Angeles Lakersa Derek Fisher je istaknuo da su poduzeti najveći napori da se dođe do rješenja, "koje će doprinijeti tome da se ponovno omogući igranje košarke i da se uposleni vrate na svoja radna mjesta. Ali, prema našem mišljenju, Liga nije zainteresirana za to."

Igrači gube 170 milijuna dolara

Ponovni termin pregovora nije dogovoren. Stoga je vjerojatno da će Stern sljedećeg tjedna otkazati planirane košarkaške susrete. Ovaj 69-godišnjak je več početkom listopada otkazao 100 utakmica prvih dvaju tjedana sezone planiranih od 1. do 14. studenog. Igrači će ovim otkazivanjem utakmica tako izgubiti oko 170 milijuna dolara. Stern je, naime, ustrajan u svome zahtjevu da se plaće u Ligi smanje za ukupno 800 milijuna dolara (oko 560 milijuna eura).

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika