04.11.2011. / 12:02

Autor: Totalsport

Edmonton nastavio pobjednički niz

San Jose Sharksi savladali su na domaćem ledu Pittsburgh Penguinse na penale 4-3, a jedini gol u raspucavanju djelo je Ryana Clowea

Foto. IlustracijaFoto. IlustracijaHokejaši Edmonton Oilersa doživjeli su pravi preporod u novoj sezoni NHL lige. Trenutno su momčad s najvećim pobjedničkim nizom u ligi, a šesti trijumf zaredom upisali su na gostovanju kod Los Angeles Kingsa s 3-0.

Oilersima je to bila osma pobjeda u 12 dosad odigranih utakmica sezone, što im nije uspjelo od 1986. godine. Za usporedbu, prošle su sezone do osme pobjede stigli u tek 24. utakmici, a na kraju su okončali posljednji i drugu godinu zaredom.

Zasad im ide sjajno i na čelu su Zapadne konferencije, a u novom trijumfu posebno su se istaknuli vratar Nikolaj Habibulin koji je s 19 obrana došao do 45. "shutouta" u karijeri, kao i strijelci Ryan Smyth, Lennart Petrell i Corey Potter. Petrellu je spomenuti gol bio prvi u NHL karijeri.

Za razliku od Edmontona, Detroit Red Wingsi igraju katastrofalno i nikako da prekinu crnu seriju. Šesti uzastopni poraz doživjeli su na kod kuće od Calgaryja s 4-1, a dva je gola za pobjednički sastav ugradio Jarome Iginla. U posljednjih šest utakmica Detroit je zabio tek šest golova, a u istom je periodu osvojio tek jedan bod.

San Jose Sharksi savladali su na domaćem ledu Pittsburgh Penguinse na penale 4-3, a jedini gol u raspucavanju djelo je Ryana Clowea. Bila je to osma uzastopna domaća pobjeda Sharksa nad Penguinsima kojima je, pak, uspjelo prvi put izvući barem bod iz Shark Tanka od 1999. godine. Posljednji su put Penguinsi slavili u San Joseu 22. listopada 1997. godine (5-2).

NHL liga, četvrtak:

Columbus - Toronto 1-4

New York Islanders - Winnipeg Jets 0-3

New York Rangers - Anaheim 2-1, penali

Philadelphia - New Jersey 3-4, penali

Detroit - Calgary 1-4

Florida - Chicago 2-3, penali

Minnesota - Vancouver 5-1

Phoenix - Nashville 0-3

Los Angeles - Edmonton 0-3

San Jose - Pittsburgh 4-3, penali

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika