15.11.2011. / 13:15

Autor: Totalsport

Legendarni Magnus Wislander opet igra

- Jako sam djetinjast i bilo mi je užasno zabavno ponovo igrati

Magnus Wislander (Wikipedia)Magnus Wislander (Wikipedia)Legendarni švedski rukometaš Magnus Wislander (47) vratio se u ponedjeljak navečer natjecateljskom bavljenju svojim omiljenim sportom nakon šestogodišnje mirovine.

Učinio je to u sklopu 11. kola švedskog prvenstva u dresu Redbergslidsa koji je na domaćem parketu savladao Hammarby 35-23.

Sjajni švedski pivot je svojim je ulaskom u igru u 25. minuti susreta izazvao ovacije u dvorani, a na kraju je stigao jednom se i upisati među strijelce.

- Jako sam djetinjast i bilo mi je užasno zabavno ponovo igrati. To što sam zabio gol nije mi posebno važno, iako je uvijek zabavno zatresti mrežu - komentirao je Wislander, jedan od najvećih rukometaša svih vremena koji je 1999. godine ponio laskavu titulu najboljeg igrača 20. stoljeća.

U dresu švedske reprezentacije, od svog debija 1985. godine, Wislander je odigrao 384 utakmice i postigao 1185 golova, predvodeći ju između ostalog do četiri naslova europskog prvaka i dva naslova svjetskog prvaka.

Jedino zlato koje nedostaje u prebogatoj trofejnoj riznici ovog velikana je ono olimpijsko. Osvojio je na Olimpijskim igrama tri srebra, a 1996. godine u Atlatni zlato mu je uskratila hrvatska reprezentacija na čelu s danas pokojnim izbornikom Velimirom Kljajićem.

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika