18.11.2011. / 10:30

Autor: Totalsport

Moto2 prvak Bradl potpisao za LCR Hondu na dvije godine

- Ovo je fantastično, kao san koji se konačno ostvario. Na testiranjima u Valenciji kada sam vozio Hondu RC212V shvatio sam da je LCR Team vrlo profesionalan i dobro organiziran, te sam siguran da će učiniti sve kako bi mi pružili potporu

Stefan Bradl (Wikipedia)Stefan Bradl (Wikipedia)Aktualni svjetski prvak u klasi Moto2, Stefan Bradl, potpisao je dvogodišnji ugovor sa momčadi LCR Honda te će od iduće sezone voziti u klasi MotoGP.

Iz momčadi Lucia Cecchinella službeno je potvrđeno da je ovogodišnji pobjednik Svjetskog prvenstva u motociklizmu u klasi Moto2 sa momčadi Viessmann Kiefer Racing potpisao dvogodišnju suradnju te će voziti za LCR Hondu u klasi MotoGP.

Njemački vozač testirao je Hondin motocikl klase MotoGP u Valenciji odmah po završetku ovogodišnjeg prvenstva i impresionirao vlasnika i menadžera momčadi Lucia Cecchinella sa svojim vožnjama Honde RC212V.

Tako će Bradl napraviti korak naprijed u svojoj karijeri i voziti u "kraljevskoj klasi" što je Cecchinelli prokometirao riječima:

- Iduća sezona u klasi MotoGP će biti vrlo značajna. Sa startom sezone u travnju iduće godine Svjetsko prvenstvo će biti ispunjeno mnogim tehničkim pravilima i mnogim novim vozačima. Sa ljudima iz Honde u obzir za mjesto u momčadi uzeli smo mnogo vozača i Stefan je bio jedan od kandidata. Nakon testiranja u Valenciji bili smo oduševljeni njegovim potencijalom i odlučnošću. Bradl je mlad i brz te je upravo osvojio prvenstvo u Moto2 klasi i stoga smo mišljenja da može napredovati zajedno s momčadi u sljedeće dvije godine. Već je imao priliku upoznati tehničko osoblje i danas mu želim poželjeti toplu dobrodošlicu u LCR Team.

Potpisivanje ugovora je ovako komentirao dvadesetjednogodišnji Nijemac:

- Ovo je fantastično, kao san koji se konačno ostvario. Na testiranjima u Valenciji kada sam vozio Hondu RC212V shvatio sam da je LCR Team vrlo profesionalan i dobro organiziran, te sam siguran da će učiniti sve kako bi mi pružili potporu. Jedva čekam svoju premijernu utrku u najjačoj klasi.

Vezane vijesti

Lorenzo pobijedio i skočio na vrh poretka

Lorenzo pobijedio i skočio na vrh poretka

Španjolac Jorge Lorenzo sjajno je odradio nedjeljnu Veliku nagradu Francuske u Le Mansu, te je drugi put ove sezone pobijedio u Svjetskom prvenstvu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika