06.12.2011. / 07:00

Autor: Barbara Ivezić

Ecija Ojdanić: Seksi mi je kad suprug i ja na poslu glumimo strance

U intervjuu za Extru 38-godišnja glumica otkriva kako se snašla u ulozi glavne negativke Nele u seriji "Larin izbor", zašto na pragu četrdesetih izgleda bolje no ikad, kako joj je raditi sa suprugom, redateljem Robertom Orhelom, te otkriva da bi voljela postati mama i treći put

"Iako se dosta bavimo djecom, Robert i ja nismo zapustili jedno drugo. Uspjeli smo sačuvati svoj intimni svijet", kaže glumica"Iako se dosta bavimo djecom, Robert i ja nismo zapustili jedno drugo. Uspjeli smo sačuvati svoj intimni svijet", kaže glumica“Trenutačno proživljavam svoje najsretnije trenutke”, kaže 38-godišnja glumica Ecija Ojdanić. Spletkarica i dominantna svekrva Nela Zlatar, koju je utjelovila u TV serijalu “Larin izbor”, po mnogima je njezina uloga života, a s Nelinom zločestoćom teško se nosi Ecijina šestogodišnja kći Cvita koja tek u posljednje vrijeme počinje polako shvaćati da to ipak nije njezina mama. Rođena Drnišanka, koja se proslavila glumeći u serijalima “Kazalište u kući” i “Mamutica”, u lipnju 2009. godine udala se za redatelja Roberta Orhela, a pet mjeseci kasnije rodila je svoje drugo dijete, sina Jakova. Njezin recept za sreću čini se jednostavan: ”Uspjeli smo sačuvati svoju intimu, dobro funkcioniramo kao roditelji, ali i kao kolege u poslu.”

EXTRA: Nakon brojnih filmskih, televizijskih i kazališnih uloga koje ste odigrali tijekom
posljednjih 15 godina, čini se da vas publika nikad nije bolje prihvatila nego u ulozi zločeste svekrve Nele?

- Meni je, moram priznati, pomalo krivo kad to čujem. Ispada da sve što sam ranije radila nije bilo dovoljno dobro. No mislim da zapravo nije stvar u tome, već u činjenici da prvi put glumim u TV serijalu koji se svakodnevno emitira na televiziji i koji ima nevjerojatnu gledanost. Teško mi je odgovarati na pitanje koja mi je uloga najdraža, to je kao da nekoga pitate koje mu je dijete draže. Iako jedno dijete može imati bolje ocjene u školi ili biti poslušnije, ne možete reći da vam je zbog toga draže.

EXTRA: Jeste li očekivali toliki uspjeh “Larina izbora” kada ste prihvatili ulogu Nele Zlatar?

- Nisam. Čak sam se pomalo i plašila jer je konkurentska televizija išla sa serijom koja je također snimana u Splitu, a počela se emitirati prije naše. Lako je biti general nakon bitke, ali mislim da je “Larin izbor” vrlo kvalitetan projekt koji je za stepenicu više podigao razinu na kojoj su se do sada radile serije. Publika je to prepoznala i sad nas nagrađuje ogromnom gledanošću.

EXTRA: Je li vam bio izazov prihvatiti ulogu glavne negativke u serijalu?

- Moram priznati da sam ja to sve tako naivno prihvatila u početku. Nakon što sam pročitala scenarij, nisam stekla dojam da je Nela najveća negativka. I danas mislim da nije skroz crna, već da ima i nekih svojih sivih tonova. Ali mi je odmah prirasla srcu. Ona je žena koja je imala lošu startnu životnu poziciju, bila je siromašna, otac ju je zlostavljao i ona se morala naučiti rukama i nogama boriti za sebe. I otuda ta njezina strastvenost i borbenost, potreba da štiti svoju obitelj, pri čemu, nažalost, stradavaju njezina djeca. Vrlo je otvorena i svima kaže što ih ide, što si ja zbog odgoja i nekih svojih moralnih uzusa rijetko dopuštam. Svaki glumac nastoji braniti svoj lik. Anthony Hopkins je na novinarsko pitanje “Kako vi možete glumiti kanibala?” duhovito odgovorio: “Ne glumim kanibala, već gurmana.”

EXTRA: Dosta Nelinih postupaka je motivirano stjecanjem i održavanjem imetka. Mislite li da novac kvari ljude?

- Mislim da ih ne čini sretnima. Novac je dobrodošao u smislu da je lijepo kada ne morate brinuti oko zadovoljavanja osnovnih egzistencijalnih potreba, ali vam neće, sam po sebi, donijeti sreću. Nemam potrebu za skupim stvarima i statusnim simbolima, ne treba mi to u životu. Ponekad si priuštim neki sitni luksuz, skuplje cipele na puno rata, slažem mužu da su bile jeftinije pa se to usput otplati i zaboravi. Sretna sam jer ne moram u životu voditi računa o svakoj kuni, ali ni nemam neke velike prohtjeve kada je o materijalnom riječ. No činjenica je da pohlepa za novcem zna uništiti ljude, vidimo to i na primjeru naših političara.

EXTRA: Jeste li se zbog dvoje male djece dvoumili oko prihvaćanja uloge u serijalu koji ima intenzivan tempo snimanja?

- Moram priznati da jesam. Ali kako sam ja vječni optimist, a pomalo i naivna, nisam očekivala da će taj tempo biti tako naporan. Prvih dana snimanja bila sam u šoku jer smo snimali po četrnaest sati dnevno, ali kasnije sam se navikla. Ne bih uspjela odraditi toliki posao bez suprugove podrške i pomoći. Mi smo dobro uigran tim, djeca idu i vrtić i imamo dadilju koja uskače po potrebi.

EXTRA: Vaš suprug Robert Orhel jedan je od redatelja serijala. Kako je surađivati sa suprugom na setu?

- Divno mi je raditi s Robertom, na neki mi je način čak i zabavno jer moramo imati neku distancu na setu zbog kolega, seksi mi je ta igra da smo na poslu stranci, a zapravo to nismo. Uživam gledati kako na setu upravlja s pedesetak ljudi ispod sebe. Volim raditi s njim jer on voli i zna raditi s glumcima i posvećuje tome veliku pažnju. Uvijek ga slušam, njegova je zadnja jer on je ipak redatelj i nije u redu da ja rušim njegov autoritet na setu. Ali mu znam kasnije kod kuće prigovoriti ako nešto nije bilo u redu.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre.

Vezane vijesti

Prinove u obitelji: Ecija Ojdanić i Sanja Mikleušević Pavić rodile dečke

Prinove u obitelji: Ecija Ojdanić i Sanja Mikleušević Pavić rodile dečke

Tridesetpetogodišnja glumica Ecija Ojdanić i njezin suprug, redatelj Robert Orhel, su postali roditelji. Naime, glumica je rodila sina u utorak kojem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika