14.12.2011. / 12:31

Autor: Totalsport

NHL: Prekinuta serija Minnesote, Detroit bolji od Pittsburgha

Šestu su uzastopnu pobjedu upisali Philadelphia Flyersi proslavivši u Washingtonu 5-1 pobjedu protiv domaćih Capitalsa

Hokejaši Detroit Red WingsaHokejaši Detroit Red WingsaHokejaši Minnesote Wild, najučinkovitija momčad NHL lige s 43 boda, izgubili su u utorak navečer u Winnipegu od domaćih Jetsa 2-1 prekinuvši seriju do sedam uzastopnih pobjeda.

Također je stala serija od sedam gostujućih pobjeda u nizu sastava iz Minneapolisa, dosad najduža ovosezonska u ligi.

Winnipeg, momčad koja je u kanadsku Manitobu preselila ljetos iz Atlante, jedan je od najneugodnijih domaćina u ligi. Bio im je ovo osmi trijumf u devetoj domaćoj utakmici. Odlučujući je pogodak za domaće pet minuta prije kraja utakmice zabio Bryan Little. Bio je to njegov 11. ovosezonski.

U derbiju večeri Detroit Red Wingsi su došli do prve gostujuće pobjede protiv Pittsburgh Penguinsa u trima posljednjim sezonama. Slavili su 4-1 na krilima ruskoga 33-godišnjeg centra Pavela Dacjuka, koji je zabio gol i dodao jednu asistenciju. Šveđanin Johan Franzen, najbolji strijelac detroitskog sastava, zabio je svoj 14. ovosezonski pogodak.

Riječ je o rivalstvu ponajboljih klubova u ligi stvorenom u dvama uzastopnim finalima doigravanja, 2008. (pobjeda Detroita) i 2009 (Pittsburgh) godine.

Penguinsi su bili oslabljeni neigranjem svog kapetana Sidneyja Crosbyja, koji je propustio treću utakmicu zaredom zbog povratka simptoma potresa mozga, zbog kojih nije igrao od siječnja do studenog ove godine.

Jedini je gol za sastav Dana Bylsme zabio Rus Jevgenij Malkin. Bio je to njegov 11. ove sezone.

Do 16. su pobjede u 19 posljednjih utakmica došli aktualni prvaci Boston Bruinsi, koji su na svom ledu pobijedili Los Angeles Kingse 3-0. Ledom su, međutim, dominirali gosti, no finski vratar domaćeg sastava Tuukka Rask obranio im je sav 41 udarac za svoj prvi "shutout" u sezoni.

Jonathan Quick je s druge strane obranio 19 udaraca i primio tri gola. Dva mu je zabio Brad Marchand.

Šestu su uzastopnu pobjedu upisali Philadelphia Flyersi proslavivši u Washingtonu 5-1 pobjedu protiv domaćih Capitalsa. Scott Hartnell je zabio i šestu utakmicu zaredom, i to u večeri kad Flyersi na ledu nisu imali svog najboljeg napadača Claudea Girouxa, najkorisnijeg igrača lige, koji je u subotu pretrpio potres mozga.

Iznenađenje su u Columbusu priredili domaći Blue Jacketsi pobjedom nad aktualnim doprvacima, Vancouver Canucksima. Slavili su domaći 2-1 nakon raspucavanja penala.

Kanadska je momčad bila na nizu od četiri pobjede, dobila je devet od posljednjih deset utakmica, te pet uzastopnih gostujućih do Columbusa.

NHL, utorak:

Toronto - Carolina 2-1, produžetak

Buffalo - Ottawa 2-3, produžetak

Boston - LA Kings 3-0

NY Rangers - Dallas 0-1

Pittsburgh - Detroit 1-4

Washington - Philadelphia 1-5

Columbus - Vancouver 2-1, penali

Montreal - NY Islanders 5-3

Florida - New Jersey 2-3, penali

Nashville - Calgary 2-1

Winnipeg - Minnesota 2-1

Colorado - San Jose 4-3, penali

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika