02.01.2012. / 13:50

Autor: Nacional.hr

Promaknut pa vraćen

Ping-pong sa sado-mazo svećenikom

Dodajmo kako su isprva u Sisačkoj biskupiji stali iza prozvanog svećenika, ističući kako se 'radi o uobičajenom povjeravanju službe privremenog upravitelja župe', ističući kako ga je Đakovačko-osječki nadbiskup sisačkom biskupu preporučio

Marko TomušićMarko TomušićSisački biskup Vlado Košić razriješio je Marka Tomušića sa svećeničke sužbe privremenog upravitelja župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pokupskom, piše Jutarnji list.

Slučaj svećenika Tomušića otkriven je u travnju 2011.; tad je na dužnosti župnika u Berku kod Vukovara preko interneta komunicirao s 'prijateljima' odjeven u sado-mazo odjeću, zabavljajući se seksualnim pomagalima i masturbirajući. Zbog tih 'igrica' Đakovačko-osječki nadbiskup mons. dr. Marin Srakić je Tomušića prošlog ljeta razriješio dužnosti župnika, a Crkva ga je iz Berka sklonila u Pokupsko. Problem je nastao kad su za novu dužnost i lokaciju svećenika doznali novinari.

Na početku su u Sisačkoj biskupiji stali iza prozvanog svećenika, ističući kako se 'radi o uobičajenom povjeravanju službe privremenog upravitelja župe', ističući kako ga je Đakovačko-osječki nadbiskup sisačkom biskupu preporučio. Nakon novinskih napisa odlukom biskupa Košića, Tomušić je vraćen otkud je i došao. Novinarima je prije njegovog novog premještaja iz biskupije preporučeno 'da preispitaju svoj odnos prema sablažnjivom' i kako su 'gladni senzacija i skandala'.

Nekoliko dana prije razrješenja Tomušića, iz Sisačke biskupije poručili su kako njegovo ponašanje 'nije učinjeno ni pred jednim vjernikom već u njegovoj sobi'. Od tamo su još dodali kako je riječ o 'orkestriranoj hajki koja ima za cilj uništavanje živote ljudi radi vlastite zarade i promidžbe'.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika