09.02.2012. / 10:16

Autor: Totalsport

ABA liga: U gruboj utakmici Cedevita 'jača' od Zvezde

U posljednju minutu utakmice ušlo se s neriješenim rezultatom 89-89, te je od tog trenutka Cedevita do kraja susreta ubacila sedam poena, svih sa crte slobodnog bacanja

Vedran Vukušić Vedran Vukušić U zaostaloj utakmici 17. kola košarkaške ABA lige, zagrebačka Cedevita slavila je na svom parketu protiv beogradske Crvene zvezde "boljim izvođenjem slobodnih bacanja" rezultatom 96-91.

Bila je to jedna gruba utakmica u kojoj je Cedevita napravila 30, a Zvezda 33 prekršaja. Shodno s tim, zagrebački su košarkaši čak 39 puta bili na liniji slobodnog bacanja, dok su igrači beogradskog sastava bili dva puta manje (37).

Prvo poluvrijeme proteklo je u vodstvu gostiju koji su na poluvrijeme otišli s prednošću od 45-42. Nastavak je donio puno bolju igru igrača Cedevite, ali srbijanski sastav se nikako nije dao slomiti.

U posljednju minutu utakmice ušlo se s neriješenim rezultatom 89-89, te je od tog trenutka Cedevita do kraja susreta ubacila sedam poena, svih sa crte slobodnog bacanja.

Najbolji u redovima domaćeg sastava bio je Vedran Vukušić sa 20 postignutih poena (8-9 za dva, 4-7 s linije slobodnog bacanja) i četiri skoka, dok je kod gostiju Omar Thomas bio najefikasniji s 23 koša i 10 skokova.

Na ljestvici je i dalje izraelski Maccabi nedodirljiv s 18 pobjeda i tek jednim porazom, dok je Cedevita na drugom mjestu s odličnih 15 slavlja i svega četiri izgubljena susreta.

ABA liga, zaostala utakmica 17. kola:

Cedevita - Crvena zvezda 96-91

Redoslijed: 1. Maccabi 18-1, 2. Cedevita 15-4, 3. Partizan 13-6, 4. Budućnost 13-6...

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika