09.02.2012. / 11:26

Autor: Totalsport

Davis Cup: Otvaraju Soeda i Dodig

- Meni je svejedno, igrao prvi ili drugi, puno opcija ionako nema. Nishikori trenutno igra odlično, pokazao je u Australiji koliko je dobar - kaže Karlović

Ivan DodigIvan DodigŽdrijeb je odlučio: susret Japana i Hrvatske u 1. kolu Svjetske skupine teniskog Davis Cupa međusobnim će dvobojem u petak u 5 sati po srednjoeuropskom vremenu otvoriti Go Soeda i Ivan Dodig.

Nakon njih na igralište će Kei Nishikori i Ivo Karlović, što će reći da nije bilo iznenađenja u nominacijama koje su potpisali izbornici Željko Krajan s hrvatske i Eiji Takeuchi s japanske strane.

- Velikih želja nismo imali niti smo nešto preferirali. Prvi meč ionako neće donijeti konačnu odluku o pobjedniku susreta. Možda ovo nije ni loše, jer ako Ivan pobijedi u prvom meču bit će stvoren dodatni pritisak na Nishikorija. Sva očekivanja Japana su na njemu, da će donijeti dva boda u pojedinačnim dvobojima. Stavio bih šanse 50-50, ali vjerujem da su naši igrači bolji i da Kei još nije spreman za pothvat da nosi ekipu. Ivo u petak i Ivan u nedjelju sigurno mu mogu stvoriti dosta problema - rekao je Krajan.

Ovo će biti drugi dvoboj Dodiga i Soede u mjesec dana, nakon što je početkom siječnja na ATP turniru u Chennaiju Japanac pobijedio 7-6(6), 6-3. Upitan koliko je taj meč relevantan Dodig je odgovorio:

- Soeda je ondje odigrao vrlo dobro, ali Davis Cup je nešto drugo. Posebna je atmosfera, igra se na tri osvojena seta. Go će imati dodatnu podršku publike i bit će posebno motiviran, a ja ću nastojati izabrati najbolju taktiku. Mislim da će ovo biti sasvim otvoren meč i svaki je rezultat moguć. Naravno da nam Marin Čilić nedostaje i da bismo bili izraziti favoriti da je on tu, ali i ovako imamo dobre šanse. Ostaje da to pokažemo i na igralištu, već prvog dana. Šanse su 50-50, a u nedjelju može biti 5-0 i za njih i za nas, baš kao što su mogući i rezultati 3-2 i 2-3, toliko je izjednačeno. Mi se, jasno, nadamo da ćemo se kući vratiti sretni - zaključio je prvi hrvatski reket u Japanu.

Ivu Karlovića čeka tenisač koji, može se reći, u posljednje vrijeme igra u životnoj formi. Ima tek 22 godine, ali je već sad najbolji japanski tenisač svih vremena, jer je posljednjih mjeseci nadmašio prethodnike. Trenutno je 20. na svijetu, a nedavno je na Australian Openu igrao u četvrtfinalu.

- Meni je svejedno, igrao prvi ili drugi, puno opcija ionako nema. Nishikori trenutno igra odlično, pokazao je u Australiji koliko je dobar. Užasno je eksplozivan i brz, uopće neće biti lagan meč, ali smatram da imam dosta šansi ako ću igrati agresivno - kaže Karlović.

Pred japanskim tenisačima, posebno Nishikorijem, su velika očekivanja. Ovo je prvi put od 1985. godine da je Japan u Svjetskoj skupini i prema informacijama iz Japanskog teniskog saveza sve ulaznice za susret su već prodane. Pobjednik će se plasirati u četvrtfinale, gdje će u travnju za suparnika imati boljeg iz susreta Njemačka - Argentina.

Unatoč nedolasku ozlijeđenog Marina Čilića u hrvatskoj reprezentaciji optimizam je velik.

- Japan ima jak sastav, ima i prednost što igra kod kuće, ali se nadam da ćemo na kraju mi biti pobjednici - rekao je Karlović, a potom je to još dodatno osnažio Antonio Veić:

- Vjerujem svojim suigračima da će biti dobri i da ću ja igrati u nedjelju.

Sva tri dana program počinje u 13 sati po lokalnom vremenu (5 sati u Hrvatskoj).

Petak:

Go Soeda - Ivan Dodig

Kei Nishikori - Ivo Karlović

Subota:

Tatsuma Ito / Yuichi Sugita - Ivo Karlović / Lovro Zovko

Nedjelja:

Kei Nishikori - Ivan Dodig

Go Soeda - Ivo Karlović

Vezane vijesti

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u svom je drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira, na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogensboschu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika