10.02.2012. / 10:14

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Rusija u polufinalu bolja od Hrvatske

Vrlo loš početak u ovoj utakmici koštao je Hrvatsku plasmana u finale

Hrvatska reprezentacijaHrvatska reprezentacijaReprezentacija Rusije pobijedila je Hrvatsku s 4-2 u prvoj polufinalnoj utakmici Europskog prvenstva u futsalu, odigranoj u zagrebačkoj Areni.

Vrlo loš početak u ovoj utakmici koštao je Hrvatsku plasmana u finale. Naime, Rusija je prvi gol zabila već nakon 35 sekundi utakmice, kada je Prudnikov na desnoj strani dobro primio jednu dugu loptu, te matirao hrvatskog vratara i kapetana Ivu Jukića.

Cirilo je u 6. minuti zabio za 2-0, Abramov u 16. za 3-0, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Kada je Pula poentirao u prvoj minuti nastavka za 4-0, izgledalo je kao da je pobjednik već odlučen.

Ipak, Hrvatska se nije predavala. Naš najbolji igrač Dario Marinović je u 27. minuti smanjio na 4-1. Proturio je loptu jednom ruskom igraču kroz noge prilikom udarca, vratar Rusije je odbio loptu, koja je u visokom luku ipak ušla u gol.

Marinović je tri minute i 28 sekundi prije kraja zabio i drugi gol. Opet je, kao i kod prvog pogotka, pucao iskosa s lijeve strane.

Ubrzo je hrvatski izbornik Mato Stanković povukao Jukića s gola i uveo petog igrača. Hrvatska je uporno stezala obruč oko ruskog gola, ali nije uspjela zabiti još barem jedan gol i vratiti utakmicu u potpunu neizvjesnost. Nije bilo niti sreće, jer je Jakov Grcić odlično pucao s desne strane, ali je pogodio stativu.

Rusija će, tako, u finalu u subotu igrati protiv branitelja naslova Španjolske, dok će se Hrvatska s Italijom boriti za treće mjesto.

EP u futsalu, polufinale:

Rusija - Hrvatska 4-2

Španjolska - Italija 1-0

Vezane vijesti

Torres: Priče o namještanju su nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatima

Torres: Priče o namještanju su nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatima

- Pričati o tome da će utakmica između Španjolske i Hrvatske biti namještena je nedostatak poštovanja prema nama i Hrvatskoj - veli napadač ''furije"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika