24.02.2012. / 12:51

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Prost ambasador momčadi Renaulta

- Povijest Renaulta je neraskidivo vezana uz auto-moto sport, a ja sam osobno vezan s brandom s kojim sam postizao velike rezultate

Alain Prost Alain Prost Četverostruki svjetski prvak u Formuli 1, Francuz Alain Prost postao je "brand ambasador" Renaulta, te će predstavljati momčad na događanjima u svijetu.

Prost je svoj posljednji naslov 1993. godine osvojio upravo kao član momčadi koja se tada zvala Renault - Williams, a dobre odnose s Renaultom odnedavna je podignuo na višu razinu.

Prvi radni dan imao je u četvrtak u Moskvi gdje je sudjelovao u Utrci zvijezda za volanom Renault Dustera, a o svom angažmanu legendarni Francuz je tom prilikom izjavio:

- Povijest Renaulta je neraskidivo vezana uz auto-moto sport, a ja sam osobno vezan s brandom s kojim sam postizao velike rezultate. Prihvatio sam ovaj posao jer je u skladu s mojim intencijama za aktivnim sudjelovanjem u ovom sportu.

Dodajmo kako je vozač iz Venezuele za upravljačem Williamsovog bolida, Pastor Maldonado, odvozio je najbrži krug računajući sva tri dana testiranja na stazi Catalunya u Barceloni.

Maldonado je tijekom jutarnjeg treninga na super mekim gumama odvozio krug za minutu, 22 sekunde i 391 tisućinku čime je ostvario nešto manje od tri desetinke bolje vrijeme od dosadašnjeg najbržeg kruga Nice Hülkenberga. Odmah do Maldonada na drugom mjestu je trening završio Nijemac Michael Schumacher koji može biti vrlo zadovoljan s rekordnih 127 krugova svog Mercedesa, a najbrži od njih bio je za 993 tisućnike sporiji od pobjednika.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika