26.02.2012. / 11:13

Autor: Martina Čizmić

Američki nogomet sve popularniji u Hrvatskoj

Kao uvod u novu sezonu, 10. i 11. ožujka u Zagrebu bi se trebao održati poseban kamp za igrače američkog nogometa u kojem bi ih američki treneri dodatno educirali o samoj igri, ali i pripremili za sezonu

Američki nogomet u Hrvatskoj ima sve više poklonikaAmerički nogomet u Hrvatskoj ima sve više poklonikaAmerički nogomet u Hrvatskoj polako, ali sigurno prerasta iz potpuno amaterskog u poluprofesionalni sport. Daleko je još to od profesionalnog sporta, no ovi mladi ljudi odlučni su u tome da naprave sve što je u njihovoj moći za promociju i širenje tog sporta.

Tako je početkom veljače Hrvatski savez američkog nogometa dobio novo vodstvo. Za predsjednika je izabran bivši igrač Zagreb Thundera Dejan Cepetić. Za dopredsjednke Zoran Katić, predstavnik Zaprešić Saintsa Saša Jovanović te predstavnik Zagreb Thundera Marko Brkljačić. Tajnikom je imenovan predstavnik Zagreb Raidersa Matija Bilandžija, a povjerenikom predstavnik Osijek Cannonsa Mislav Mihalj.

Kako nam je pojasnio dopredsjednik Marko Brkljačić, predsjedništvo je izmijenjeno i prošireno kako bi se smanjio pritisak na članove predsjedništva te povećala učinkovitost saveza. Naime, sve funkcije u savezu vrše se na dobrovoljnoj i volonterskoj bazi pa učinak uvelike ovisi o slobodnom vremenu pojedinca.

Iako detaljan plan promocije još nije u potpunosti usvojen, dogovoreno je da se tijekom sljedećih mjeseci kroz tiskane i internetske medije pokuša skrenuti pozornost na američkih nogomet u Hrvatskoj. Dodatnu promociju osigurati će i sudjelovanje hrvatskih klubova u međunarodnim ligama, ali i odigravanje nacionalne lige.

"Nastojati ćemo povezati određene lokacije sa američkim nogometom. Primjerice, pokušati ćemo osigurati da se sve utakmice američkog nogometa u Zagrebu igraju na istom terenu, bez obzira na to koji klubovi igraju trenutno. Također, pokušati ćemo smanjiti troškove utakmica ugovaranjem zajedničkog prijevoznika za sve klubove", pobliže nam je objasnio Brkljačić.

Nacionalna liga trebala bi započeti sredinom travnja. Četiri kluba - Zagreb Thunder, Zagreb Raiders, Zagreb Patriots te Osijek Cannons igrali bi po dvije međusobne utakmice, a dvije najbolje plasirane momčadi išle bi u finale - tzv. Crobowl.

Osim u nacionalnoj ligi, Zagreb Thunder i Zagreb Raiders sudjelovati će u slovenskoj ligi, dok će Zagreb Patriots nastaviti s igrom u srednjeeuropskoj ligi.

Kao uvod u novu sezonu, 10. i 11. ožujka u Zagrebu bi se trebao održati poseban kamp za igrače američkog nogometa u kojem bi ih američki treneri dodatno educirali o samoj igri, ali i pripremili za sezonu.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 26.02.12. 11:38

Tupavi nezanimljivi i samo Amerima interesantni sport!
I ovi nadimci klubova neopisivo idu na živce!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika