12.03.2012. / 09:31

Autor: Hina

Slovačka:

Krasna Horka izgorjela zbog dvojice dječaka

Krasna Horka slovački je nacionalno-kulturni spomenik. Požar u dvorcu gasila su 84 vatrogasca. Potpuno je uništeno njegovo krovište i jedna kula

Screenshot: YoutubeScreenshot: YoutubeDvojica slovačkih dječaka osumnjičena su da su eksperimentirajući s cigaretama uzrokovala požar koji je teško oštetio veliki gotički slovački dvorac iz 14. stoljeća, dosad jedan od najljepših i najočuvanijih u zemlji, objavila je policija u nedjelju.

Glasnogovornica policije u Košicama izjavila je da je policija ispitala dvojicu dječaka, starih 11 i 12 godina, koji su pokušavajući šibicama zapaliti cigarete zapalili i suhu travu u podnožju dvorca Krasne Horke. Plamen se potom s trave proširio na cijeli brijeg, a zatim i na zamak, kazala je glasnogovornica Jana Mesarova.

Krasna Horka slovački je nacionalno-kulturni spomenik. Požar u dvorcu gasila su 84 vatrogasca. Potpuno je uništeno njegovo krovište i jedna kula. Unutrašnjost dvorca u najvećoj je mjeri spašena, kao i 90 posto umjetnina, objavio je Slovački nacionalni muzej.

Krasna Hora nalazi se na istoku Slovačke, u blizini Rožnave u košičkoj regiji, a u povijesti je bila u vlasništvu obitelji Mariassy, Bebekov i Andrassy. Materijalna šteta još nije procijenjena.

Vezane vijesti

Hrvatice bolje i od Slovakinja

Hrvatice bolje i od Slovakinja

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija kao jedina ekipa s maksimalnim brojem bodova iz kvalifikacija izborila je nastup na Europskom prvenstvu u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika