13.03.2012. / 15:01

Autor: Nacional.hr

Nezakonite smjene u Fondu hrvatskih branitelja?

Temeljem međusobnog sporazuma 30-ak braniteljskih udruga iz 2009. godine članovi Upravnog odbora imenovani su na četverogodišnji mandat do 2013. godine

Predrag Matić (Pixsell)Predrag Matić (Pixsell)Petar Lovrić, član Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja, upozorio je Vladu kako je nezakonito smijenila njega, članove i predsjednika upravnog odbora Fonda i najavljuje kako će od Sabora i odgovarajućih saborskih odbora tražiti očitovanje i inzistirati na poništavanju odluke, piše Poslovni dnevnik.

"Osim što je protivno postojećim pravilima i što je politički nekorektno, takvi potezi i odluke mogu biti rizični i s aspekta članova fonda odnosno tržišta kapitala", kaže Lovrić. Temeljem međusobnog sporazuma 30-ak braniteljskih udruga iz 2009. godine članovi Upravnog odbora imenovani su na četverogodišnji mandat do 2013. godine.

Podsjetimo kako su na zatvorenom dijelu 15. sjednice Vlade Republike Hrvatske prošli tjedan razriješeni stari i imenovani novi članovi UO Fonda. Otkaz su dobili Tomislav Ivić, predsjednik UO, članovi Ivan Bubić, Josip Ðakić, Petar Lovrić, Krunoslav Samošćanec, Lucija Kober i Svemir Vrsaljko.

Predsjednikom UO imenovan je ministar branitelja Predrag Matić, članovima Ivo Milatić, Željko Sabo, Branko Borković, Josip Klemm, Ivica Arbanas i Ivica Tolić. Jedan član imenovan je kao predstavnik ministarstva za gospodarstvo, jedan kao predstavnik radnog tijela Hrvatskog sabora i četiri člana kao predstavnici hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Smjena UO mogla bi rezultirati blokiranjem rada Braniteljskog fonda, problemima pri usvajanju godišnjeg izvješća i pri odlučivanju o raspodjeli dobiti. U Fondu branitelja još je uvijek 40-ak posto ukupnog broja izvornih članova.

Dodajmo kako je Ivica Arbanas, predsjednik zadarske HVIDRE u siječnju postao član Savjeta ministra branitelja. Razriješeni Svemir Vrsaljko nekadašnji je zapovjednik Poskoka i bivši načelnik PU Zadarske.

Vezane vijesti

Treba lučiti pravi PTSP od lažnoga

Treba lučiti pravi PTSP od lažnoga

PONEDJELJAK, 11. LIPNJA Relativno miran vikend je iza mene. Da nije bilo učestalih telefonskih poziva u subotu i nedjelje, mogao bih reći da sam ga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika