13.03.2012. / 17:38

Autor: Hina

Asad najavio parlamentarne izbore za 7. svibnja

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad je u utorak najavio održavanje parlamentarnih izbora 7. svibnja, izvijestila je službena agencija Sana.

Bašar al-AsadBašar al-AsadSirijski predsjednik Bašar al-Asad je u utorak najavio održavanje parlamentarnih izbora 7. svibnja, izvijestila je službena agencija Sana.

To je objavljeno dok međunarodna zajednica čeka odgovor sirijskog predsjednika na konkretne prijedloge koje mu je predstavio međunarodni izaslanik Kofi Annan tijekom boravka u Damasku, kada ga je pozvao i na prekid nasilja.

Izbori 7. svibnja će biti treći parlamentarni izbori u Siriji nakon stupanja na vlast predsjednika Bašara al-Asada 2000. godine.

Tijekom posljednjih parlamentarnih izbora u travnju 2007. Nacionalna progresivna fronta (FNP), koalicija koju vodi stranka Baas, osvojila je većinu od 250 mjesta u parlamentu.

Oporba i međunarodna zajednica "farsom" nazivaju izbore u Siriji.

Najmanje 34 ljudi poginulo je u utorak u nasilju u Siriji, uglavnom vojnici i članovi snaga sigurnosti u napadima pobunjenika, izvijestio je sirijski ured za ljudska prava.

U pokrajini Dere iz zasjede je ubijeno 12 članova službi sigurnosti, precizira taj ured.

Deset vojnika je stradalo u pobunjeničkom napadu u pokrajini Idleba.

Drugdje u zemlji sedam civila je ubijeno u Homsu u pucnjavi vladinih snaga i prorežimske milicije, dok je jedna žena ubijena u pucnjavi vojske.

U pokrajini Alepa jedan muškarac je ubijen u pucnjavi u gradu Azaz u sukobima između pobunjenika i vojske, kada je smrtno stradao i jedan vojnik.

U okolici Damaska je tijekom pretraživanja u pucnjavi stradao jedan muškarac.

U ponedjeljak je u nasilju u zemlji smrtno stradalo blizu 30 ljudi.

Vezane vijesti

Mjesec i pol dana od izbora Srbija još uvijek bez vlade

Mjesec i pol dana od izbora Srbija još uvijek bez vlade

U Srbiji se ni mjesec i pol dana od parlamentarnih izbora ne nazire dogovor parlamentarnih stranaka o novoj vladi, a još se manje zna tko će je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika