20.03.2012. / 15:05

Autor: Nacional.hr

Sunčana strana dlana rasplesala Kerempuh

Kerempuh je ugostio mnoge uvažene goste, roditelje djece s Down sindromom te razne druge posjetitelje i prijatelje

Djeca su se dobro zabavljalaDjeca su se dobro zabavljalaSinoć je u Satiričkom kazalištu Kerempuh uz film i glazbu proslavljen Svjetski dan sindroma Down. Zajednički projekt Udruge sindrom Down Zagreb i udruge Medijska tvornica pod nazivom Sunčana strana dlana, kulminirao je prekrasnim koncertom mnogih poznatih izvođača.

Kerempuh je sinoć ugostio mnoge uvažene goste, roditelje djece s Down sindromom te razne druge posjetitelje i prijatelje.

Proslava Svjetskog dana Down sindroma, koja je organizirana pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, započela je obraćanjem od strane dva gosta. U ime Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, prisutnima se obratila Marinka Bakula Anđelić, pomoćnica pročelnika. Nekoliko riječi okupljenima je uputio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Davor Bernardić. Oboje su se složili koliko je važan rad Udruge za sindrom Down Zagreb koja okuplja štićenike iz Grada Zagreba kao i Zagebačke županije. Objasnili su kako je u proteklih 13 godina udruga uložila golem trud u senzibiliziranje javnosti i povećanje razumijevanja o Down sindromu. Također, udruga je pružila veliku podršku mnogim roditeljima i samoj djeci sa Down sindromom da se uključe u sve segmente života zajednice. Suradnja s Gradom Zagrebom će se i dalje nastaviti, na obostranu radost i zadovoljstvo.

Proslavi su također nazočili i Željko Jovanović - Ministar znanosti , obrazovanja i sporta, Iva Prpić -pomoćnica Ministrice socijalne politike i mladih te Potpredsjednice Vlade RH, Anka Slonjšak - Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom te Tatjana Dalić - pomoćnica Ministra rada i mirovinskoga sustava.

U prvom dijelu programa, voditeljica Danijela Trbović porazgovarala je i sa predsjednicom Udruge sindrom Down Zagreb Natalijom Belošević, predsjednicom Hrvatske zajednice za Down sindrom Dinkom Vuković te predsjednicom udruge Medijska tvornica, Valerijom Novak.

Prikazan je i dokumentarni film Djeca ljubavi kojeg je snimio HRT Dokumentarni program (2008. godine).

U drugom dijelu programa voditeljsku palicu preuzela je Antonija Blaće koja je u toku koncerta nekoliko puta publiku podsjetila na broj 060 92 00 koji je do kraja ožujka otvoren za donacije. Pozivom na taj broj, svatko može donirati 6,25 kn (PDV uključen) za Udrugu za sindrom Down Zagreb i na taj način postati dio ovog humanitarnog projekta.

Koncert je započeo izvedbom Ivane Kindl koja je publiku glatko uvela u nježno, ali veselo raspoloženje.

Najavu za nastup Sandija Cenova od srca je izrekao mladi Tin Amando Tudović te mu se Sandi odužio neplaniranom izvedbom pjesme "U tvojim mislima".

Slijedile su fantastične live izvedbe Natali Dizdar, Colonie, Aerodroma, Luke Nižetića i banda Sane. Melodije su se nizale od bržih do romantičnih i oduševljavale okupljenu publiku. Prvi redovi su vrvili rasplesanim štićenicima Udruge sindrom Down Zagreb koji su se naočigled izvrsno zabavljali. Na samom kraju nastupila je Teška industrija i završila koncert s autorskom pjesmom Sunčana strana dlana. Ekipa iz organizacije zajedno sa štićenicima popunila je pozornicu i pridružila se Teškoj industriji u izvedbi tzv "himne projekta" te na taj način uz pjesmu i ples završila ovo veselo događanje.

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika