10.04.2012. / 08:48

Autor: Hina

'Liga lopovčina'

Iako Umberto i Renzo još nisu službeno pod istragom, Renzo Bossi je rekao da je u trenutku dok stranka prolazi kroz "složen trenutak" s njegove strane prikladno dati ostavku

Umberto Bossi i sin RenzoUmberto Bossi i sin RenzoUgled talijanske Sjeverne lige pretrpio je još jedan udarac u ponedjeljak kada je zbog upletenosti u rastući skandal oko zloporabe stranačkih fondova ostavku podnio i sin utemeljitelja stranke.

Renzo Bossi (24), dao je ostavku na mjesto vijećnika u skupštini regije Lombardije u ponedjeljak četiri dan nakon što je s položaja čelnika stranke odstupio njegov otac, 70-godišnji Umberto Bossi.

Obojica su ostavke dali kao rezultat istrage milanskog tužiteljstva zloporabe sredstava koje je stranka dobila od države za predizborne kampanje.

Renzo Bossi, koji je smatran i možebitnim nasljednikom Umberta Bossija na čelu stranke koja je imala važnu ulogu u talijanskoj nacionalnoj politici, jedan je od političara koji se okoristio stranačkim fondovima. Tužitelji sumnjaju da je novcem stranke plaćeno Renzovo školovanje na privatnom sveučilištu u Britaniji i da su mu na raspolaganje za privatnu uporabu stavljena dva automobila u vlasništvu stranke.

Tužitelji su pod službenu istragu već stavili blagajnika strane Francesca Belsita i još dvoje dužnosnika. Belsito, koji je također podnio ostavku, optužen je da je novcem stranke plaćao osobne troškove obitelji Bossi, uključujući putovanja, ručkove, školarine, smještaj u hotelima, skupe automobile i adaptacije u Bossijevoj kući.

Iako Umberto i Renzo još nisu službeno pod istragom, Renzo Bossi je rekao da je u trenutku dok stranka prolazi kroz "složen trenutak" s njegove strane prikladno dati ostavku.

Sjeverna liga već dva desetljeća koristi slogan "Rim lopovčina" kojime želi reći da središnja vlast u Rimu rasipa porezne prihode s razvijenog sjevera zemlje. Otkako je prošloga tjedna izbio ovaj korupcijski skandal po Rimu se mogu vidjeti plakati na kojima piše "Liga lopovčina".

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika