10.04.2012. / 18:20

Autor: Hina

Hague: Damask nema namjeru održati obećanja

Režim Bašara al-Asada nema namjeru održati obećanja u vezi primjene plana izaslanika Kofija Annana o uspostavi prekida vatre u Siriji, ocijenio je u utorak britanski ministar vanjskih poslova William Hague.

William HagueWilliam HagueRežim Bašara al-Asada nema namjeru održati obećanja u vezi primjene plana izaslanika Kofija Annana o uspostavi prekida vatre u Siriji, ocijenio je u utorak britanski ministar vanjskih poslova William Hague.

"Izgleda da Asadov režim nema namjeru održati svoja obećanja", naveo je Hague u priopćenju u vezi plana Kofija Annana o prekidu sukoba 10. travnja.

Hague je istaknuo da je režim intenzivirao vojne napore protiv sirijske oporbe.

"Nemilosrdno su cijele zajednice izložili nehumanim bombardiranjima, prisilnim iseljavanjima i pogubljenjima. U posljednjem su trenutku pokušali nametnuti nove neprihvatljive uvjete i prekršili su suverenitet Turske i Libanona otvaranjem vatre na izbjeglice", naglasio je Hague.

"I dalje ćemo podržavati nastojanja Kofija Annana u provedbi njegova plana. Ako to ne uspije Velika Britanija se spremna obratiti Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda i pozvati na novi međunarodni odgovor toj jasnoj prijetnji međunarodnoj sigurnosti".

London je spreman tu aferu podastrijeti Međunarodnom kaznenom sudu.

Hague je precizirao je da će taj režim morati odgovarati za svoje djela, a svi koji imaju utjecaj na sirijske čelnike, uključujući Rusiju, obvezni su podržati nastojanja s ciljem prekida nasilja.

Vezane vijesti

Hague traži da BiH provede ustavne promjene

Hague traži da BiH provede ustavne promjene

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague u srijedu je u svojstvu predsjednika odbora ministara Vijeća Europe pozvao vlasti Bosne i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika